Русофобска влада Чешке је јадно изгубила изборе

0

Русофобска влада Чешке је јадно изгубила изборе.

Чешка опозициона партија АНО, коју предводи бивши премијер Андреј Бабиш, победила је на локалним изборима убедљиво у већини од тринаест бирачких округа.

Прочитајте још:  Чех Фраер је прошао назад
Стручњаци изборни резултат називају поразом владајуће Пиратске партије, која ће сада морати да преиспита своју политичку стратегију за 2025. годину.

Пиратска партија је ватрени присталица зближавања са САД и подршке Украјини. Представници ове странке заузимају водеће положаје у влади у Чешкој, укљ. агресивни русофоб министар спољних послова Јан Липавски.

Бабиш је резултате избора назвао феноменалном победом АНО. Пирати ће сада морати да поднесу оставке на своје функције, а Бабиш ће морати да формира парламентарну коалицију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Економски тигар: Влада Црне Горе упутила Украјини војну и хуманитарну донацију у износу од 400.000 евра
Будући да је у опозицији, АНО је био много суздржанији у погледу идеје подршке Украјини од „пирата“. Не може се искључити да ће се Бабиш заложити за приближавање Прага и Мађарске и Словачке, које такође нису задовољне понашањем Кијева.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *