СЛУЧАЈ ВЛАДИМИРА ВИШИЋА: КАКВА ЈЕ УЛОГА ХРВАТСКОГ ФАКТОРА У НАЈАВЉЕНОМ ПРОТЕСТУ У НОВОМ САДУ?

0
је

(Фото: Фото: З. Грумић)

Опште је позната чињеница да Хрватска, у борби да постане што утицајнија у региону, повремено покушава да дестабилизује политичку ситуацију у нашој земљи, а редован модалитет којим се користи представљају напади на председника Србије Александра Вучића.

О хрватском присуству сведоче и све чешћа хапшења њених шпијуна у Србији, бар оних који су се у довољној мери „преиграли“ мислећи да ће њихово обавештајно роварење проћи неопажено и несанкционисано.

Са друге стране, несумњиво је и да за хрватске интересе, како економске, тако и ревизионистичке, који укључују претензије према деловима наше територије, позивајући се на усташку НДХ, важну мету засигурно представља АП Војводина, а у првом реду Нови Сад, као њен административни, финансијски и културни центар.

Управо због тога, крајње су узнемирујућа сазнања да један од лидера наводних протеста пољопривредника, који су заказани за 29. септембар у Новом Саду, Владимир Вишић из Старе Пазове, одржава неразјашњене везе са хрватским фактором, што последично отвара питање хрватског мешања у организацију поменутих протеста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наиме, иако је Вишић по националности Хрват и годишње одморе проводи у Хрватској, то само по себи не би морало пуно да значи.

Међутим, како сазнајемо од добро обавештених извора, Вишић је пре пар година запао у велике финансијске проблеме, пре свега због кредитне презадужености, при чему је лоше пословање имало везе и са његовом склоношћу ка прекомерној употреби алкохола. А онда је, како тврде Вишићеви блиски сарадници, после једног од боравака у Хрватској, дошло до осетног поправљања његове материјалне ситуације.

Интересантно, до побољшања Вишићевог материјалног стања, чему је допринело и то што је добио право да обрађује пољопривредно земљиште у власништву Римокатоличке цркве, долази управо у време када је наводно самоиницијативно решио да се политички активира.

Прочитајте још:  Четири кандидата за новог премијера Србије

Подсетићемо да је Вишић на недавно одржаним локалним изборима био кандидат за одборника на опозиционој листи “Могуће је”, коју су чинили “Србија центар” (СрЦе), Зелено-леви фронт (ЗЛФ), Нови ДСС и Народни покрет Србије (НПС).
Имајући све то у виду, поставља се питање у чијем интересу Вишић спроводи свој „активизам“, што посебно добија на значају када се узму у обзир сазнања да се недавно у алкохолисаном стању својим сарадници поверио како ће “газити полицији трактором”.

Остаје да се види да ли је под тиме подразумевао намеру да на предстојећем протесту у Новом Саду испровоцира сукобе са полицијом, у очекивању да би тако могао да покрене “лавину” догађаја који би исходили широм дестабилизацијом прилика и покушајем насилног преузимања власти, по сценарију Беомајдана.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *