Србија слави затварање Прајд Инфо Центра: Хоће ли странци спровести истрагу где су потрошили новац?

1
prajd прајд

Прајд Инфо Центар недавно је објавио да због недостатка новца затвара своја врата, док истовремено тврде да не добијају довољну подршку од државе. Ово отвара питање – да ли је држава уопште дужна да финансира нешто што се коси са њеним интересима?

Политички аналитичар Андреј Лазић из Центра за друштвену одговорност истиче: „Ово је добра вест, јер држава није обавезна да подржава пропаганду која иде против њених вредности. Важно питање је где је нестала велика финансијска помоћ коју су добијали од страних амбасада и фондова?”

Прајд Инфо Центар, који је годинама добијао значајну финансијску подршку од разних међународних фондација, сада се јавља с тврдњама да затвара своја врата јер немају довољно новца. Иако су годинама примали донације од амбасада и фондова, поставља се питање зашто сада нема средстава и где је тај новац уложен?

Једна од важних тема која се сада намеће јесте да ли ће донатори и амбасаде које су финансирали Прајд Инфо Центар почети да се питају како су та средства коришћена. Андреј Лазић додаје: „Фондови и амбасаде морају да преиспитају како је њихов новац потрошен. Јавност нема обавезу да им буде транспарентно, али они који су донирали новац свакако заслужују одговоре.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Док Прајд Инфо Центар тврди да се затвара због недостатка финансија, јавност Србије има другачије мишљење. Коментари на друштвеним мрежама показују да је велики број грађана задовољан овим развојем догађаја. Многи славе затварање центра, сматрајући га „руглом у самом центру Београда“, и надају се да ће истим путем кренути и друге невладине организације које, по њиховом мишљењу, нису добродошле у Србији.

Прочитајте још:  Песков: Русија веома цени Србију, притисак на Београд је без преседана

Иако су финансије у медијима често непознате грађанима, они који донирају средства свакако имају право да знају где је новац отишао.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србија слави затварање Прајд Инфо Центра: Хоће ли странци спровести истрагу где су потрошили новац?

  1. Ех….
    Мада ја нисам ни схватао какве су они инфо и давали.
    Можда додјеш и питаш, ајд дај ми списак ко је ко.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *