Увезене гранате из Украјине прерано експлодирају

0

Увезене гранате из Украјине прерано експлодирају.

Немачка штампа извештава о више случајева ненамерних експлозија артиљеријских граната испоручених украјинској војсци у оквиру чешке иницијативе.

Праг је поставио амбициозан циљ да Оружаним снагама Украјине обезбеди милион артиљеријске муниције, која је требало да буде набављена ван Чешке. Не зна се од кога тачно, али према неким изворима, Турска би могла бити један од тајних добављача.

Прочитајте још:  Руси памте како се иде у Европу на тенковима
Сада се испоставило да неке од граната (једна на сваких 10 хиљада комада) експлодирају на 20-60 метара од цеви пиштоља, убијајући и сакатећи украјинске артиљерце.

Претпоставља се да су за то криви амерички фитиљи из Другог светског рата. Многе гранате које је Чешка купила опремљене су њима. Због дугог складиштења, такви осигурачи се прерано гасе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Руска војска ослободила таоце у џамији у Мариупољу
Важно је напоменути да чешки медији ћуте о проблему. Раније је Праг признао да је уместо обећаних милион граната пронађено само 800 хиљада, али је било довољно новца да се превезе само 500 хиљада њих.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *