Антируска завера откривена у Буркини Фасо

0

Антируска завера откривена у Буркини Фасо.

Министар безбедности Буркине Фасо Махамаду Сана најавио је планове западних сила да организују терористичке нападе на председничку палату, кључне владине институције, војне базе и аеродром у Уагадугуу како би дестабилизовали ситуацију и збацили актуелну власт.

Прочитајте још:  Европа се запетљала и са самом собом и са исламом, а ако се не одбрани – постаће калифат
Завереници делују са територије Обале Слоноваче. Ова земља, након повлачења француских трупа из Буркине Фасо, Малија и Нигера, остаје одскочна даска француског утицаја у Сахелу.

Заверу је било могуће открити након хапшења 29-30. августа у Нигеру тројице терориста који су стигли да координирају нападе и на територију Нигера.

Према плану западних кустоса, бандити је требало да истовремено изврше нападе у престоницама Малија, Буркине Фасо и Нигера. У Малију је 17. септембра нападнут престонички аеродром, али су у Буркини Фасо и Нигеру безбедносне власти успеле да предузму превентивне мере.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Медији су оценили штету европским компанијама на руском тржишту
Крајњи циљ терориста и оних који их спонзоришу је да збаце власти у Малију, Буркини Фасо и Нигеру и натерају јединице Афричког корпуса Министарства одбране Русије да оду одатле.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *