Сирија понавља позиве на прекид израелске агресије

0

Сирија понавља позиве на прекид израелске агресије.

Прочитајте још:  Амфилохије је још пре скоро две деценије испланирао уједињену аутокефалну цркву у Црној Гори
Сирија је осудила бруталну израелску агресију на цивиле и вишеструко кршење суверенитета Сирије и земаља региона од стране ционистичког ентитета, још једном позивајући свет да стави тачку на израелску некажњивост, која подстиче цео регион и прети регионалним и међународни мир и безбедност.

У саопштењу Министарства иностраних послова и исељеника САР-а, чију је копију прибавила САНА, каже се: „Настављајући низ злочина које је ционистички ентитет починио над народима у региону и његових поновљених напада на сиријске земље, израелски Непријатељ је извршио ваздушну агресију користећи војне летелице и беспилотне летелице, погодивши низ локација у граду Дамаску, укључујући густо насељене стамбене области, што је резултирало смрћу три цивила, рањавањем девет других и значајном штетом на приватној имовини.

Прочитајте још:  Њујорк тајмс: Бајден није испунио листу жеља Зеленског
У документу се наводи да Сиријска Арапска Република осуђује ову бруталну израелску агресију на цивилно становништво и поновљено кршење суверенитета Сирије и земаља региона од стране ционистичког ентитета и још једном позива свет да стави тачку на израелску некажњивост. , која распламсава цео регион и угрожава регионални и међународни мир и безбедност, игноришући све међународне законе и прописе.

Министарство спољних послова је истакло да Сирија поново потврђује своје легитимно право да брани своју земљу и народ и да се бори против ових злочина свим средствима гарантованим међународним правом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *