Ервин да пази шта обилази, ти исти су масакрирали Србе у Лори!

0

Ервин да пази шта обилази, ти исти су масакрирали Србе у Лори!

Посланик Нове српске демократије и коалиције За будућност Црне Горе Јован Јоле Вучуровић за Борбу је коментарисао посету потпредседника Владе и министра спољних послова Ервина Ибрахимовића Морињу као и плочи која таргетира српски народ, где је са државним секретарем Владе Хрватске Франом Матушићићем говорио о „великосрпској агресији“ на Дубровник као и у логору Морињ.

Вучуровић је за Борбу казао да ако знамо да је ова плоча нелегално постављена и да су надлежни донели одлуку да се уклони, онда је овај обилазак био класично ремећење јавног реда и мира.

„Природно је да не гледамо сви једнако на дешавања из деведесетих година прошлог вијека, али је очекивано да се осуде сви злочини који су почињени. Не видим да су званична Хрватска, као и неки политички кругови у Црној Гори, икада осудили оне монструозне злочине над нашим људима у сплитској Лори. И не само што није осудила, него деценијама раде све како би се све то заташкало и тиме Хрватска уједно и штити оне зликовце који су масакрирали те људе“, казао је Вучуровић за Борбу.

Прочитајте још:  Хрватска укида ЈМБГ
Са друге стране, наводи он, хрватска власт се отворено меша у унутрашње ствари Црне Горе, и као што видимо, редовни су у обиласку Мориња, где, према свим подацима, није забележено ни једно убиство, ни један злочин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Али, то користе како би ширили, опет и опет, са државног нивоа, нетрпељивост и према Црној Гори и српском народу у Црној Гори и како би се умијешали у одређене политичке процесе. Још једном постављам питање надлежнима, од министра одбране до разних инспекција, зашто, још увијек, није уклоњена ова лажна спомен плоча из Мориња, када су надлежни донијели одлуку да се то учини. Зашто се, на тај начин, крше закони ове државе, а крше их, свјесно, и они који тамо долазе да подгријавају лажи и фалсификате који су написани на тој плочи, коју су поставили они који су одавно издали традицију и идентитет Црне Горе“, подвукао је Вучуровић за наш портал.

Прочитајте још:  Подавиће нас као пацове! Вучић и Брнабић подржавају тровача Рио Тинта и исмевају Србе
Посланик наводи да је лицемерно да Хрватска било кога опомиње за злочине.

„Очигледно је да ће проћи много времена док се управо та држава не суочи са злочинима, од оних који су почињени у злочиначкој НДХ до оних које су њихове војне и паравојне снаге починиле током деведесетих, од Лоре до етничког чишћења у злочиначким акцијама Бљесак и Олуја. Овакво понашање, са разних страна, не доприноси помирењу у Црној Гори и региону, које је потребно, него се лажима и фалсификатима оптужује једна страна и буде неки духови прошлости, који изнова могу покренути коло мржње и зла“, закључио је Вучуровић за Борбу.

Борба.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *