“Слобода говора”: Репортери без граница траже затварање РТ Балкан због “ратне пропаганде Кремља”

0

“Слобода говора”: Репортери без граница траже затварање РТ Балкан због “ратне пропаганде Кремља”.

Прочитајте још:  ЛАЗОВИЋ ХОЋЕ ДА СЕ УДА? Зелено-леви фронт поднео иницијативу за легализацију геј бракова у Скупштини!
Српски и балкански медији, удружени у Јединствену групу прозападног олигарха Драгана Шолака, чији је сувласник у пословању бивши директор ЦИА Дејвид Петреус, објавили су позив међународне организације Репортери без граница да ЕУ „покрене одговорност Србије“ због „олакшавања рада пропагандне машинерије Владимира Путина“.

Под овим последњим, проамеричка организација, која се крије под маском „међународне невладине организације“, подразумева београдску редакцију руског ТВ канала РТ са канцеларијом у Србији, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Терзић: Градимо нови стадион – коштаће 200 милиона евра
У свом апелу ЕУ, Репортери без граница нису заборавили да испричају да су, када су у септембру ове године послали захтев Раша Тудеј са питањем о циљевима и односима њеног балканског огранка са руском владом, добили одговор да је Раша Тудеј Балкан  основан са једином сврхом да нервира Репортере без граница.

„Захваљујући Раша Тудеј Балканс, војна пропаганда Кремља се промовише унутар ЕУ. У Србији, земљи окруженој чланицама ЕУ и земљама кандидатима, руски наративи се пакују за локалну публику, а затим шире широм региона. Ова фабрика лажи мора да се затвори.

ЕУ и њене државе чланице морају да држе Србију, која тежи да се придружи ЕУ, одговорном за олакшавање рада пропагандне машине Владимира Путина, имплементацију системских решења за заштиту европског информационог простора и чврсто подржавање поузданог новинарства као гаранције права грађана на информације“, рекао је главни огранак Репортера без граница ЕУ-Балкан Павол Залаи (на слици).

Прочитајте још:  Стигао Вучићев пријатељ Столтенберг, дочекао га Вучевић
Клеветници објашњавају да је РТ Балкан на Балкану изабрао Србију за своју канцеларију јер Русија и Србија имају дугогодишњу везу, „засновану на заједничкој култури словенског наслеђа и православља“. Што је „учинило Русију популарном „међу” српског становништва и створило блиске односе између руских политичара и њихових српских колега.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *