Иран позива међународну заједницу да приведе ционистички режим правди

0

Иран позива међународну заједницу да приведе ционистички режим правди.

Прочитајте још:  Медицинари у Белгији који одбију вакцину могу да изгубе посао
Стални представник Ирана при Канцеларији УН-а и другим међународним организацијама у Женеви, Али Бахреини, у писму два главна тела одговорна за заштиту људских права и хуманитарног права, позвао је на хитну акцију да се израелски режим позове на одговорност за злочине у Либану. и Палестину и да натера њен режим да заустави агресију.

Упућујући два одвојена писма председнику Међународног комитета Црвеног крста и Високом комесару УН за људска права, Бахреини је осудио недавне нападе израелског режима на Либан и позвао на хитан међународни одговор на агресију израелског режима и међународне злочине, и да се режим позива на одговорност за ове злочине.

Бахреини је осудио нападе ционистичког режима у Бејруту који су довели до смрти генералног секретара Хезболаха Сајједа Хасана Насралаха и његових сарадника, укључујући генерала Абаса Нилфурушана, назвавши их јасним примером кршења људских права.

Прочитајте још:  Иран подигао Црвену заставу одмазде над куполом џамије Џамкаран - што је једнако објави рата
Он је истакао потребу да се израелски режим позове на одговорност за ове злочине, истичући правне и политичке последице ове акције по међународну заједницу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ирански амбасадор у Женеви истакао је да је Израел користио америчко оружје у нападима, рекавши да то показује да су западне земље, посебно Сједињене Државе, биле директно укључене у израелске војне акције.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *