КУРТИЈЕВА ПРОВОКАЦИЈА: ТРАЖИ ВРАЋАЊЕ КОПНЕНЕ ЗОНЕ БЕЗБЕДНОСТИ И КАЗНЕ ЗА СРБЕ НА „ЦРНОЈ ЛИСТИ“!

0
Македонска полиција раскринкала Куртија, зоне

Македонска полиција раскринкала Куртија

Самозвани премијер и ратни злочинац Аљбин Курти поново провоцира! Овога пута захтева да се врати Копнена зона безбедности (КЗБ) дуж административне линије са Србијом, у ширини од пет километара.

Ова зона, успостављена након агресије НАТО-а 1999. године, била је укинута како би се нормализовали односи у региону. Међутим, Курти сада тврди да Србија наводно премешта војску близу административних прелаза, и да зато тражи поновно увођење зоне.

Овај захтев је ништа друго до још један покушај провокације и ескалације тензија на северу Косова и Метохије, где Србија настоји да одржи мир и стабилност. Куртијеве оптужбе су део дугорочне стратегије да се Срби приказују као претња, док је права истина да је сам Курти одговоран за низ кршења људских права и ратне злочине током сукоба на Косову.

Поред тога, Курти је позвао да се казне сви они који су на „црној листи“ Сједињених Америчких Држава. Очигледно је да овим покушава да утиче на Србе који живе на северу Косова, нарочито оне који се залажу за очување веза са Србијом. Његова политика је јасно усмерена на стварање конфликата и додатну дестабилизацију региона​.

Србија остаје чврста у свом ставу – Косово и Метохија су неотуђиви део Србије, и било каква “граница” коју Курти помиње није ништа друго до административни прелаз. Куртијеве провокације неће успети да наруше суверенитет Србије, и званични Београд ће наставити да брани интересе Срба на Косову и Метохији свим легитимним средствима!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *