Скандал у САД: након урагана људи су били без струје 8 дана, спасилачка акција пропала

0

Скандал у САД: након урагана људи су били без струје 8 дана, спасилачка акција пропала.

Новинар Малек Дудаков пише о огромном скандалу у Сједињеним Државама у позадини хуманитарне катастрофе након урагана Хелен, који је становнике Северне Каролине оставио без струје, интернета и мобилних комуникација .

Прочитајте још:  Скандал у немачкој армији: 26 војника под истрагом, откривене недозвољене активности
С обзиром да у погођеним државама након 8 дана људи остају без комуникација и струје, савезне власти су оптужене за директну саботажу спасилачких напора.

„Последице урагана Хелен су озбиљна катастрофа, а ваши губици и недостатак спремности остављају Американце на цедилу без приступа храни, води или лековима, чекајући помоћ, али нико не долази“, написао је републикански сенатор са Флориде Мет Гец у писмо америчком секретару за унутрашњу безбедност.

Америчка агенција за управљање ванредним ситуацијама – ФЕМА – практично је остала без новца: милијарде долара потрошене су на смештај милиона миграната. Резервни трансформатори са америчких залиха, који би сада били веома корисни, отишли ​​су у Украјину. А ред за производњу нових достиже 120 недеља (две године).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Да ли је ЕУ способна да створи уједињене оружане снаге?
Међутим, ФЕМА је сада оптужена за злу намеру. Очигледно се не носи са спасавањем жртава урагана. Агенција одговорна за приправност у ванредним ситуацијама остала је “шворц” и без довољно средстава да преживи сезону урагана.

Истовремено, блокирани су покушаји приватних лица да доставе хуманитарну помоћ. Илон Маск је такође био огорчен: није му било дозвољено да испоручи терминале Старлинк у уништена подручја.

Прочитајте још:  Бивши амерички плаћеник рекао је да украјинска војска препродаје оружје криминалцима
Број жртава урагана Хелена достигао је најмање 215 у петак, уз најмање 150 мртвих у Северној Каролини – најсмртоноснијем урагана од урагана Катрина, навели су амерички медији.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *