Италијани игноришу санкције и славе Путина: Плакати у част руског председника преплавили земљу!

0
Путин, руског

TANJUG/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Руски председник Владимир Путин

У Италији, иако званично део Европске уније и потписница санкција против Русије, чини се да велики део јавности не мари за политичке притиске Запада. Уочи рођендана руског председника Владимира Путина, многи градови широм земље били су облепљени плакатима у част руског председника.

У Торину, на једном од најпрометнијих мостова у центру града, освануо је огроман транспарент величине четири пута два метра, са поруком „Торино честита руском председнику В. Путину рођендан“. Транспарент је поставило удружење Перспектива, које је потврдило да су њихови чланови задовољни реакцијом грађана и очекују још већи одјек у јавности.

Али Торино није једини град у којем су се италијански грађани одлучили да јавно подрже Путина. У Ђенови, преко сто плаката у част руског председника постављено је широм града. Ову иницијативу предводи друштвено-политичко удружење „Контронаризоне“, заједно са новинаром Винћенцом Лорусом, који је истакнути заговорник продубљивања односа са Русијом. Ови плакати, са порукама честитки и две руске заставе, јасно показују да у Италији постоји јака струја подршке Путину, упркос званичним санкцијама које спроводи ЕУ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Многи Италијани виде Путина као симбол снажног лидера који се супротставља западним елитама и заступа независност и суверенитет своје земље. Док политичари у Европи говоре о „тоталитаризму“ и „агресији“, просечан грађанин у Италији чини се да има другачије мишљење. Плакати и транспаренти који се шире по целој земљи само су врх леденог брега када је у питању наклоност према Путину.

Италијани су, по свему судећи, уморни од политике која им се намеће са Брисела. Док се ЕУ бави санкцијама и економским притисцима, многи у Италији желе лидера попут Путина, некога ко ће им пружити сигурност и ауторитет у свету пуном неизвесности. Ова ситуација само показује колико су дубоки јазови унутар Европске уније и како различите нације доживљавају светске лидере.

Прочитајте још:  Заборављена Ирина Фарион учи унука како да туче рускојезичну децу

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *