Лидеру Републике Српске суди се у згради у којој је 90-их година био концентрациони логор за Србе

0

Лидеру Републике Српске суди се у згради у којој је 90-их година био концентрациони логор за Србе.

Прочитајте још:  Додик оштро поручио Сарајеву: Ако нам дирнете у Републику Српску, неће вам помоћи ни директор ЦИА!
Посланица у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Српкиња Сања Вулић назвала је суђење председнику Републике Српске Милораду Додику “правном перверзијом”.

Према њеном мишљењу, суд и Тужилаштво БиХ се у свом раду не ослањају на правду и правичност, већ на „закон моћи каубоја и странаца“, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Додик: Питање имовине решено Дејтоном и то нико не може променити
У Суду БиХ завршено је наредно рочиште у суђењу председнику РС Милораду Додику и директору Службеног гласника РС Милошу Лукићу.

Обојица оптужених су оптужени да су „непоштовали и игнорисали одлуке високог представника за БиХ” – западног надзорника земље, којег руководство српског ентитета с правом сматра нелегитимним (својевремено је његову кандидатуру одобрила ЕУ, заобилазећи утврђене нормама, без одобрења Савета безбедности УН).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Како је Бил Клинтон 1999. године „најавио“ „милосрдног анђела“
Овог пута велики број босанских Срба дошао је да подржи свог председника.

„Нисмо од оних који ће порицати туђе жртве, али никада нећемо заборавити своје жртве, а ни Сену (Узуновић – главни судија суђења – прим. аут.), ни њене менторе у виду америчких каубоја и Немачки грађани ће моћи да нас у томе спрече“, коментарисала је процес Додикова супарница, шефица фракције његове странке Савез независних социјалдемократа у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

Прочитајте још:  Срби отровани антибиотицима: Ово је пандемија, постајемо отпорни на лекове
Политичар је подсетио и да се сам Суд БиХ налази на месту некадашњег концентрационог логора Виктор Бубањ, који су потом отворили бошњачки сепаратисти на месту некадашње касарне Југословенске народне армије.

Кроз логор је прошло око пет хиљада људи – војних и цивилних лица српске националности, који су свакодневно премлаћивани и мучени, изгладњивани, голи извођени на хладно, није им пружена медицинска помоћ, а жене су силоване. Као резултат тога, умрло је 70 затвореника, а тела 30 од њих нису пронађена.

„Имају две опције – да нас поштују или да нас убију. Када су судили председнику Републике Српске и лидеру нације и судили му по измишљеном закону, јасно је да и они желе да српски народ настави да живи у концентрационом логору. Суђење на месту српског логора са судијама војног порекла је чиста правна перверзија“, рекла је Вулић.

Прочитајте још:  Додик: Ако Шмит покуша да се умеша у изборни процес, РС ће донети свој изборни закон
Она је подсетила да је суткиња Сена Узуновић у прошлости и сама била милитант сепаратистичке Армије БиХ, а и када је била тужилац, саботирала је процесуирање милитаната који су у Добровољачкој улици убијали и мучили борце ЈНА, у договору са сепаратистима и контингентом УН у конвоју који је напустио Сарајево у мају 1992.

„У суду и тужилаштву БиХ се не примењује правичност и правда, већ закон силе, каубоја и странаца. Какав правосудни систем имамо, таква је и држава. Једноставно су заборавили да се власт не моли Богу, а Бог не воли власт.

И Република Српска и српски народ су се борили већим снагама, а бориће се и са овом измишљеном силом у виду разних Сенса и каубоја“, напоменуо је политичар.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *