„Напустите парламент, уништиће Црну Гору!“: Новопазарски научењак моли ДПС да се радикално супротстави двојном држављанству!

0

(фото:ИН4С)

„Напустите парламент, уништиће Црну Гору!“: Новопазарски научењак моли ДПС да се радикално супротстави двојном држављанству!

Министар унутрашњих послова Данило Шарановић расписао је Јавни позив поводом Предлога закона о изменама и допунама Закона о црногорском држављанству.

Ово је упалило црвени аларм у дукљанским круговима.

Прочитајте још:  Почињу преговори о минималцу: "Јасно је да вишечлана породица не може да живи од 30.000"
Један од најагилнијих, Бобан Батрићевић, изашао је са тврдњом да би либерализација стицања црногорскога држављанства „уништила Црну Гору, изменила њену етничку структуру“, док би, додаје он, на улазак наше земље у ЕУ био стављен мораторијум због посљедица које би закон имао и на саму Унију уколико ЦГ добије чалнство (дупли бирачи, слободно кретање кроз Шенгенy нон-ЕУ становника с црногорским пасошем).

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У коначници, од двојног држављанства више користи имала би Србија него ЦГ будући да би огроман број њених становника добио право гласа у чланици НАТО и потенцијално првој наредној чланици ЕУ. Покретање поступка од стране МУП-а ЦГ је црвени аларм, крајња линија преко које се не смије прећи те позив на грађанску акцију. Нема тог договора о коалирању у Подгорици или на државном нивоу који сме бити испред овог питања,“, саопштио је Батрићевић.

Прочитајте још:  Ухапшен једини Србин који живи у Витомирици код Пећи
На крају, Батрићевић је имао једну ултимативну поруку.

„Морамо се ујединити у сузбијању злог наума и пружити отпор свим дозвољеним демократским средствима. Иако је зима на прагу, време је за буђење!“, покушао је Батрићевић да пробуди оне који се никада бунили нису.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *