Пољски генерал: Европска унија нема више разлог да постоји!

0
да

Валдемар Скшипчак

Изјава пензионисаног пољског генерала Валдемара Скшипчака подигла је прашину широм Европе, након што је отворено изразио сумњу у сврху постојања Европске уније. Он је нагласио да ће, уколико се границе унутар Уније врате, то бити знак да је ЕУ неуспешна и да више нема разлога за постојање.

“Уколико се границе поново врате, то ће доказати да ЕУ више нема смисла, јер је то неефикасна структура која није у стању да реши своје проблеме. Само здрава и ефикасна организација може да се избори са изазовима”, изјавио је Скшипчак.

Ове речи долазе као одговор на одлуке Немачке и Норвешке да поново уведу контролу на границама због растућих безбедносних претњи и проблема са миграцијама. Немачка је увела контролу на границама са Аустријом, Пољском, Чешком и Швајцарском, што је изазвало страх да би ове мере могле постати трајне и вратити Европу у време када су границе између земаља биле редовна појава.

Скшипчак је додао да је Русија, како он тврди, приметила слабост Европске уније у управљању миграцијама, што је искористила да додатно дестабилизује ситуацију. Његова изјава је поново покренула расправе о томе колико је ЕУ способна да одговори на изазове који се тичу мигрантске кризе и безбедности.

Иако су критике на рачун Уније све гласније, остаје питање како ће се Европа изборити са овим проблемима и шта ће бити будућност Шенгенског споразума, који је један од темељних принципа слободног кретања унутар ЕУ. Све чешће мере увођења граничне контроле указују на дубоку кризу која потреса Европу, док се многи питају како ће се ова ситуација даље развијати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  У ШТА СУ СЕ ПРЕТВОРИЛИ ЕВРОПСКИ МУШКАРЦИ? Европљани уместо да бране жене од миграната, снимају нападе и чекају полицију!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *