Експлозија у фабрици “Слобода”: Четворо повређених

0
мушкарац, пута, дете, "Слобода"

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Из компаније “Слобода” су саопштили да је јутрос у осам сати дошло до технолошке експлозије на линији лаборације артиљеријских кошуљица и да су у том акциденту повређена два радника, којима је одмах указана медицинска помоћ.

Како је наведено, један радник је након прегледа отпуштен на кућно лечење, док је други повређени радник, који је у стабилном здравственом стању, задржан на болничком лечењу.

“Руководство компаније предузима све потребне мере у циљу наставка производног процеса”, додаје се у саопштењу.

Раније је било објављено да су у експлозији у фабрици наменске индустрије “Слобода” у Чачку јутрос повређене четири особе, од којих три лакше, а да је једна задобила теже повреде.

Из Чачанске болнице је саопштено да је на ургентно пријемно одељење примљен мушкарац старости 36 година са опекотинама лица, врата и повредом руке и да је након опсервације смештен на интензивну негу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Последња експлозија у “Слободи” догодила се пре три године у јуну и тада није било повређених радника.

Вучевић: Најважније да се повређени опораве
Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић изјавио је да је најважније да се повређени у јутрошњој експлозији у фабрици “Слобода Чачак” опораве и да се што пре врате породицама и послу. Вучевић је за ТВ Пинк рекао да се у тој фабрици рукује са запаљивим материјалима.

“То је производња која користи супстанце које су опасне и захтевају посебну пажњу”, указао је Вучевић.

Он је истакао да не треба прејудицирати шта је узрок експлозије и да треба сачекати шта кажу полиција, војна полиција, форензика.

Прочитајте још:  Борба за слободу или прихватање ковид логора

“Најважније да нам људи буду добро. То је високо ризичан посао. Надам се да ће људи бити добро. Иначе, ‘Слобода Чачак’ је јако добро организована и једна од најбољих фабрика са добрим асортиманом. Деси се и најиsкуснијим радницима, нажалост”, навео је премијер.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *