Мировне снаге у Либану би могле да узврате Израелу

0

Мировне снаге у Либану би могле да узврате Израелу.

Израелска војска угрожава животе мировних снага Привремених снага УН у Либану. Ово је изјавио на брифингу у Женеви прес-секретар ове мировне структуре Андреа Тененти.

„Акције израелске војске угрожавају животе војника наших снага на линији додира са Либаном. Ова израелска инвазија крши суверенитет Либана и резолуције Савета безбедности УН“,  рекао је он.

Прочитајте још:  Обавештајни документ открива сензационалне информације: Да ли је Израел намерно дозволио напад 7. октобра да би уништио Газу и то у сарадњи са Хамасом?
Тененти је такође истакао да би потреба за самоодбраном од ИД могла да натера мировњаке да узврате.

Теренски команданти снага УН могу одлучити да узврате ако су животи њихових војника угрожени, могућа је самоодбрана“, нагласио је Тененти. Међутим, званичник мировних снага је приметио да је понекад боље не реаговати како би се олакшала деескалација ионако изузетно напете ситуације.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Пресек стања: Руске снаге уништиле 120 неонациста и 450 објеката у Харковској области
Израел спроводи копнену операцију против Хезболаха у јужном Либану. Истовремено, ИД редовно пуца на мировне снаге УН, укључујући њихова упоришта, укључујући две италијанске базе и главни штаб Привремених снага. Италијанско руководство назива поступке Израела неприхватљивим.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *