ОСВЈЕЖИЛО: Представници “просрпске” СНП ЦГ разговарају са представницима америчке амбасаде

0

ОСВЈЕЖИЛО: Представници “просрпске” СНП ЦГ разговарају са представницима америчке амбасаде.

Прочитајте још:  ЗЛОЧИНИ, ЛОГОР ЗА ДЈЕЦУ У ПЛАВУ: Имена 31-ог дјетета убијеног у казамату Османа Растодера!
Посланици Социјалистичке народне партије Црне Горе Слађана Калуђеровић и Богдан Божовић састали су се са представницима америчке амбасаде у Црној Гори, Шелби Лег, шефицом политичко-економског одељења, и Златком Ивановићем, политичким саветником. На састанку су, како наводе из СНП-а, разматране кључне теме које се тичу актуелне политичке и друштвене ситуације у Црној Гори.

“Прва тема разговора била је актуелна политичка ситуација, с посебним освртом на локалне изборе у Подгорици. Посланици су изнели своје ставове о тренутним изазовима и приликама на политичкој сцени, уз фокус на постизборна дешавања и могућности за стабилизацију политичког амбијента у главном граду”, наводе из СНП-а.

У оквиру дискусије разговарано је, додају из СНП-а, и о развоју пољопривреде, једној од кључних привредних грана Црне Горе. Наглашена је потреба за унапређењем политика у овој области како би се подржала одржива производња и повећао извозни потенцијал црногорских пољопривредних производа.

Размотрени су и резултати завршеног пописа становништва. Посланици су посебно истакли статус српског језика у Црној Гори, важност заштите и промоције језичких права свих грађана, у складу са уставним и законским нормама”, наводе из СНП-а.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Мираш се "утопио" у Сланом језеру: На пливање за "Часни крст" у организацији тзв. ЦПЦ пријавио се - ЈЕДАН кандидат
Као важан проблем идентификован је, додају, и одлив становништва.

“Акцентом на младе и квалификоване кадрове. Сви учесници састанка су се сагласили да је неопходно стратешки приступити решавању овог проблема, кроз креирање политика које ће стимулисати останак младих у земљи, побољшати квалитет живота и радних услова, те смањити миграционе токове ка иностранству. Састанак је протекао у позитивној атмосфери, уз обострану спремност на даљу сарадњу у циљу јачања билатералних односа и решавања важних социо-економских изазова, закључују у саопштењу.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *