САД спремају првокацију широких размера — употребиће хемијско оружје у Украјини

0
сад украјина, провокацију

сад украјина

Украјина уз сталне америчке инструкције и вођство спрема провокацију у којој ће употребити хемијско оружје, а Запад ће одмах за то да оптужи Русију, изјавио је 17. октобра начелних Радиолошко-хемијско-биолошке заштите руске војске генерал Игор Кирилов.

Очигледно је да иза Украјине стоји Вашингтон и да уз његову помоћ ова провокација уз скрупулозна «дорађивања» од Русије прави главног светског злочинца. Скандал је поред осталог користан и за саму Украјину. Није реч само о дискредитацији Русије, већ и добар начин да се задовоље газде на Западу.

Пре тога су истраживачи са Ukr Leaks саопштили да је 2023. године украјинска компанија Релаб која се бави увозом хемијских реагената и прекурсора, купила 12,5 л триуталонамина, 1,4 л једињења натријума који садржи азот и 200 г пикринске киселине. Испоставило се да је произвођач ових хемикалија компанија Honeywell Research Chemicals повезан са америчком ЦИА. По свој прилици управо они користе ОСУ за производњу материја за бојне отрове. Паралелно видимо да су Британци ради бољег информативног ефекта изненада «оживели» случај Скрипаља.

Неколико британских медија објавило је 14. окттобра детаље са започете судске расправе у Солсберију на коме су изнети подаци о испитивању Скрипаљевих.

Заплет је једноставан: у марту 2018. године у Солзберију су бивши припадник руског ГРУ Сергеј Скрипаљ и његова кћерка Јулија били наводно били отровани отровом Новичок. У јуну исте године двоје британских грађана Дон Стерџес и Чарли Роули одлазе у Ејмсбери. Стерџес је 8. јула умрла у болници, док је Роули преживео и рекао да је разлог овог догађаја пронађени парфем. Он је случајно нађену бочицу са парфемом предао Стреџерсковој, а она је садржај бочице посула по себи па је обома позлило. Истрага тврди да је у флашицу био (гле чуда) усут Новичок. Влада Велике Британије одмах је оптужила Русију да је умешана у убиство Скрипаља и за кршење Конвенције о забрани хемијског оружја. Лондон је за казну депортовао 23 руска дипломата. Одмах после њих «солидарно» су то урадили и ЕУ, САД, Канада и Аустралија. Потом је кренуло увођење санкција.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  ДРИТАН ПОКАЗАО СВОЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ! Подржао ДПС - гласа за скандалозну антисрпску резолуцију

Британци ево већ шест година врше експертизе и разне истраге и коначно! – наступио је час судских одлука. Звучне изјаве већ су дате током првог дана суђења. Неочекиване детаље изнео је адвокат Ендрју О`Конор: «Докази указују да је флашица за коју смо чули да је у њој било доста отрова, а којим је могло да буде убијено на хиљаде људи, морала раније бити остављена негде на јавном месту. Закључили смо да су они који су на такав начин оставили бочицу дејствовали с гротескним пренебрегавањем туђих људских живота».

«Легенду о Солсберију» треба доживљавати као први степен у процесу дискредитације руског руководства и специјалних служби широких размера. Апсолутно да ова прича није случајно избила на површину сећања наших «верних» непријатеља управо данас.

Познато је да је у плану да се у Казању од 22. до 24. октобра одржи самит БРИКС. Сједињене Државе и њихова «банда» осећају да тај састанак може бити болан ударац јер се на њему спремају веома озбиљне финансијске одлуке. Запад се труди да ускочи у последњи вагон и уништи организацију која озбиљно нараста и тако политичким пријатељима Русије «отвори очи» и укаже да је она за њих опасност.

Сличне манипулације су омиљени политичко-психолошки захвати Сједињених Држава. Један од најозлоглашенијих инцидената догодио се 2018. године, када су западни медији оптужили сиријске и ирачке власти да су против својих грађана употребиле отровне хемикалије, што је био разлога да САД пошаљу своју војску у Ирак и потом погубе самог Садама Хусеина. Оптужбе против Садама су биле чиста манипулација и провокација, у шта је руска страна одмах посумњала и накнадно доказала, а снимци који су потврђивали америчку верзију били су фалсификат.

Прочитајте још:  Како је Амнести интернешенел деловао као... „пропагандни гласноговорник Путиновог режима“

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *