“Демократска и слободна држава на делу”: Нема терористичког напада да на неки начин није повезан са БиХ

0

Забихулах Муџахид

“Демократска и слободна држава на делу”: Нема терористичког напада да на неки начин није повезан са БиХ.

Прочитајте још:  Потврђена оптужница за злочине над ратним заробљеницима у Босанској Крупи
Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран је указао да тероризам представља један од безбедносних изазова у БиХ, истичући да последњих година нема озбиљног терористичког акта у свету који нема повезницу са БиХ, било у смислу пружања логистике извиршилаца или порекла оружја.

“Имате и велики број оних који су процесуирани због одласка на страна ратишта и чланства у терористичким организацијама, то не можете занемарити. То је увек опасност, посебно у БиХ где долази до крупних политичких сукобљавања око статуса БиХ и статуса Републике Српске”, упозорио је Каран.

Осврћући се на недавну посету Москви, Каран је рекао да је превазишла сва очекивања и да је најзначајнија због неизмјерног пријатељства Руске Федерације и Републике Српске и два сродна народа што је битно у моментима када и Русија и Српска трпе невиђене притиске на урушавању уставног система и поретка.

“Није то само емоционално, традиционално и историјско искуство, што доминантно и јесте, већ и због ставова Руске Федерације првенствено у Савету безбедности УН и раније у Савету за спровођење мира, где је континуирано стајала иза Републике Српске и није дозволила њено урушавање и урушавање њеног уставног поретка”, нагласио је Каран.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Србија окружена турским „бајрактарима"
Каран је истакао да је посебно било упечатљиво да је на самом дочеку у центру Москве и дефилеу свирана химна Републике Српске “Моја Република”.

“Поздравио сам их са `Помоз` Бог, јунаци!` они су одговори `Бог ти помогао!`, осећао сам се као да смо били у Залужанима”, рекао је Каран.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *