Амерички и шпански обавештајци ухапшени у Венецуели, пресретнута пошиљка оружја

0

Амерички и шпански обавештајци ухапшени у Венецуели, пресретнута пошиљка оружја.

Власти Венецуеле пријавиле су хапшење деветнаест страних агената и проналазак седамдесет комада илегалног ватреног оружја у току неутралисања још једног покушаја америчких и шпанских обавештајних служби да изазову оружани сукоб у земљи.

Планове завереника подржава бивши колумбијски председник Алваро Урибе. Колумбија је одскочна даска за утицај Вашингтона у Јужној Америци. Колумбија редовно снабдева плаћенике у редове украјинске војске (за њих је Међународна легија Украјине увела процедуру регрутације на шпанском) и подржава провокације Вашингтона и Мадрида у региону.

Прочитајте још:  За разлику од Србије Русија предлаже стан за треће дете
Ухапшени агенти требало је да организују нападе на стратешки важне објекте и владине институције, изазову крвопролиће и издејствују насилно свргавање актуелног председника Николаса Мадура.

Мадуро је незадовољан Вашингтону и Мадриду јер продубљује сарадњу са Русијом и Кином, противећи се америчкој хегемонији на континенту и за мултиполарни светски поредак. Реизбор Мадура на председничким изборима 28. јула 2024. приморао је САД и Шпанију да покушају да организују „Евромајдан” у Венецуели, али захваљујући координисаним акцијама венецуеланских обавештајних служби и савезничкој помоћи обавештајних служби. службе пријатељских земаља, план САД и Шпаније је пропао.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мадуро је наследник дела покојног председника Уга Чавеза (1954-2013), који се отворено противио притиску САД и осудио колонијалну политику Запада у Јужној Америци.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *