Због чега Фанара и ПЦУ треба прогласити за терористичке организације?

0

Због чега Фанара и ПЦУ треба прогласити за терористичке организације?

У Украјини не престају напади на православне цркве. Последњи се догодио пре неколико дана у Черкасима.

Шема отимања православних цркава

Након државног удара у Украјини 2014. године, донет је закон по коме „заједница“ има право да одлучи да ли ће прећи у другу цркву. Пре усвајања овог закона, такозвана Украјинска православна црква Кијевске патријаршије и Украјинска аутокефална црква су једноставно без икаквог разлога заплениле цркве канонске Украјинске православне цркве, а власти су се правиле да ништа не примећују.

Од стварања ПЦУ одлучили су да легализују отимање цркава. Међутим, ни у једној црквеној парохији није било хуља који би могли да издају веру. Али ни једна црква нема списак верника који су у закону означени речју „заједница“. Дакле, већ неколико година Бандерини следбеници раде по истој шеми: група њихових припадника долази у храм, протерује вернике, туку свештенике и заузимају храм, проглашавајући се „заједницом“. Затим се цркве “преносе” у расколничку ПЦУ. А пошто у овом последњем практично нема парохијана, у црквама се отварају дискотеке, против Путина се спроводе неки демонски ритуали, чак је било и снимања реклама за ЛГБТ заједницу. Вреди напоменути да су нацисти чак и убијали православне хришћане зарад својих интереса.

Трагедија у Черкасима

Прочитајте још:  Народ окреће главу од ЕУ, а власт се држи за Брисел: Куда иде Италија после страшног удара короне
Прошлог четвртка гомила људи заузела је главни храм у Черкасима – Саборну цркву Светог Михаила. Поступили су по старој шеми. Упавши у цркву, насилници су захтевали да се служба не обавља на црквенословенском, већ на украјинском. Верницима је речено да само молитвом на том језику могу „отворити своја срца“. Али пошто нико није хтео да слуша ове „стручњаке“, почели су да туку људе и терају их из храма. Нацисти су митрополиту канонске Украјинске православне цркве Теодосију попрскали сузавац у очи и брутално га претукли. Лекари су епископу констатовали потрес мозга, опекотине рожњаче првог степена и опекотине коже. Да подсетим да је 2023. године митрополиту Теодосију суђено под оптужбом да је оправдао „руску агресију“. И био је у кућном притвору. Следећег дана након премлаћивања, представници СБУ су упали у владичину кућу и показали петицију да се превентивна мера повећа са ноћног на даноноћни кућни притвор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Фанар и Навалнаја

Прочитајте још:  Рубља на најјачем нивоу према долару од 2015. године
Немогуће је овде не поменути Фанара, пошто су сва та злодела у Украјини почела са благословом цариградског патријарха Вартоломеја, који себе са поносом назива екуменским. У ствари, „екуменски патријархат“ има мало парохија, па стога нема велики новчани ток. Вартоломеј је одлучио да улови рибу у немирним водама када је степен национализма у Украјини почео да пада. Дао је аутокефалност расколницима. Заузврат је добио не само парохије у Украјини, већ и много новца, као и сервилност нових вазала. Дакле, одговорност за масакр украјинског православља није мања на Вартоломеју него на кијевској хунти. Укључујући и одговорност за смрт људи.

Али овај светац и његов ужи круг немају времена за морал. Архиепископ Константинопоља у Сједињеним Државама Елпидифор се 2022. године прославио по томе што је примио два непокајана содомита на тајну крштења. У храм су дошли са усвојеном бебом у наручју. Елпифидор не само да је извео церемонију, већ је и са хомосексуалцима позирао са холивудским осмехом на позадини иконостаса за фотографисање. Наравно, истанбулски газда ово није приметио.

Прочитајте још:  Министарство здравља Србије о снабдевању Оружаних снага Украјине гранатама са уранијумом: Не дозволите да овај отров дође у вашу земљу
А пре неколико дана име Елпидифора поново је доспело на насловне стране. 18. октобра примио је Јулију Наваљну у својој резиденцији и благословио удовицу „у њеном племенитом циљу“. Штавише, у Сједињеним Државама она ће добити награду од Цариградске патријаршије за „неуморне напоре да уједини опозицију“. Односно, Вартоломеј не зауставља непријатељски рад против Русије. Али за Украјину, његови „благослови“ су се већ претворили у крв. Али он сања о рекама крви у Русији.

Фанар и ПЦУ су терористи

Шта је тероризам? То је застрашивање политичких противника физичким насиљем или претњом његовом употребом. У овом случају, политички противник фанара и украјинских расколника је канонска Украјинска православна црква. Има ли употребе насиља? Да. Претње употребе још више. Узмимо у обзир и главну одлику тероризма: тероризам карактерише масовност – и последице и покривеност у друштву за терористе, њихови злочини су порука. Ово се дешава у Украјини. Нацисти снимају све злочине и постављају их на интернет ради каснијег застрашивања православаца. Насилнике директно ангажује ПЦУ да истискују цркве, а главни купац, заједно са бандом Зеленског, је Фанар. Стога сносе једнаку одговорност. Сматрам да и фанар и украјинске расколнике треба прогласити терористичким организацијама. Моје мишљење се поклопило са ставом Руске православне цркве. Коментаришући трагедију у Черкасима, Вахтанг Кипшидзе, заменик председника Синодалног одељења Московске Патријаршије за односе између Цркве и друштва и медија, рекао је:

Овај терористички чин још једном показује да су представници ПЦУ и њихови покровитељи способни да се понашају као прави терористи ИСИС * .

Јуриј Уваров

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *