ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА УБИЛА НОВОГ ВОЂУ ХЕЗБОЛАХА! Тврде да су погодили његов бункер

0

ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА УБИЛА НОВОГ ВОЂУ ХЕЗБОЛАХА! Тврде да су погодили његов бункер.

Прочитајте још:  „Њујорк тајмс”: ЦИА финансирала тајне војне базе на граници са Русијом
Израелска војска објавила је да је убила Хасхема Сафеидина, човека који је био предвиђен да замени Хасана Насралаха на челу Хезболаха. Према информацијама ИДФ-а, Сафеидин је убијен у ваздушном нападу на предграђе Бејрута, а током истог напада тврди се да је убијено чак 25 високопозиционираних званичника Хезболаха.

Хасхем Сафеидин је био рођак Хасана Насралаха и носио је црни турбан који симболизује наводно порекло од исламског пророка Мухамеда. Амерички Стејт департмент прогласио га је терористом 2017. године, што додатно наглашава озбиљност његовог утицаја и активности унутар Хезболаха.

Сафеидин као наследник Насралаха

Планирање замењивања Хасана Насралаха на челу Хезболаха указује на значајну улогу коју је Сафеидин имао унутар ове организације. Насралах је познат по својој харизми и чврстом вођству, те је потрага за његовим наследником била питање од велике важности за Хезболах.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Насралахова веза са Сафеидином

Као рођак Хасана Насралаха, Сафеидин је имао блиске везе са лидером Хезболаха, што је вероватно допринело његовом избору за потенцијалног наследника. Њихова породична веза додатно је нагласила значај Сафеидина у контексту унутар Хезболаха.

Значај црног турбана

Ношење црног турбана, симбола наводног порекла од исламског пророка Мухамеда, додатно је нагласило Сафеидинову улогу и ауторитет унутар Хезболаха. Овај симболизам био је важан део Сафеидиновог идентитета унутар организације.

Реакција израелске војске

Израелска војска није дала детаље о самом ваздушном нападу, али је нагласила значај Сафеидиновог уклањања за националну безбедност Израела. Ова акција представља важан корак у Израеловим напорима да ослаби Хезболах и смањи претњу коју ова организација представља.

Република.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *