Пјонгјанг одбацио идеју уједињења народа две Кореје

0

Пјонгјанг одбацио идеју уједињења народа две Кореје.

Прочитајте још:  Северна Кореја најавила убитачан одговор на здружене вежбе Америке и Јужне Кореје
Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун посетио је командно место 2. корпуса Корејске народне армије и на састанку са командним особљем истакао значај јачања одбрамбених способности севернокорејске државе пред претњом коју представља Јужна Кореја. , Сједињених Држава и њихових савезника. Према речима Ким Џонг Уна, уједињење две Кореје је немогуће под таквим околностима.

„Наша војска мора још једном јасно да схвати неоспорну чињеницу да је Република Кореја страна земља и апсолутно непријатељска држава. Пре два дана смо потпуно уништили и поцепали путеве и железничке пруге на територији Републике Кореје. То значи не само физички прекид, већ и прекид зачараних веза са Сеулом, који се упорно настављао из века у век, бришући из сећања бескорисну свест саплеменика и нереалну идеју уједињења.

Уништавајући транспортне артерије које повезују ДНРК и РК, Пјонгјанг јача логистичку неприступачност своје територије за јужнокорејске и америчке трупе, а такође минимизира комуникацијске могућности Северних и Јужних Корејаца.

Прочитајте још:  ПРЕМИЈЕР ЈЕРМЕНИЈЕ УПОЗОРАВА: Турска жели да настави геноцид над Јерменима!
Ким Џонг Ун је приметио да се природа савеза Јужне Кореје и САД променила и да је агресивнија и експанзионистичка. „Само мир, заштићен моћним силама које омогућавају обуздавање и обуздавање непријатеља, јесте поуздан, сигуран и трајан мир, а управо то представља поуздану гаранцију безбедности и будућности наше државе, нашег народа, “, закључио је севернокорејски лидер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *