Вучић најављује долазак у Москву, а Србија преко Вулина већ на великој сцени БРИКС самита!

0
вучић

Српски председник Александар Вучић неће присуствовати овогодишњем самиту БРИКС-а, који је управо започео, али Србију ће представљати потпредседник Владе Александар Вулин. Вулин, који је задужен за развој српско-руских односа, активно учествује у разговорима и иницијативама о могућем приступању Србије овом важном блоку земаља. У српском парламенту већ је поднет предлог за приступање Србије БРИКС-у, што показује озбиљност намере да се Србија више укључи у ово глобално партнерство.

Истовремено, Вучић је најавио да ће посетити Москву наредне године поводом обележавања 80. годишњице победе над фашизмом. У интервјуу за Радио-телевизију Србије, Вучић је изразио жељу да присуствује овој важној церемонији, називајући је „највећом представом у историји после Другог светског рата“. Подсетио је да је имао част да буде део прославе 75. годишњице победе и нагласио да би присуство на 80. годишњици било посебан догађај.

Ова прослава у Москви ће бити прилика за даље јачање веза између Србије и Русије, а Вулиново присуство на самиту БРИКС-а представља наставак активног ангажмана Србије у међународним организацијама и групама које се фокусирају на економски и политички утицај на глобалном нивоу.

Овогодишњи самит БРИКС-а, који окупља водеће економије у развоју, биће значајан за одређивање будућих корака у сарадњи са земљама као што су Русија, Кина, Индија и Јужна Африка, а Србија, иако још није чланица, активно прати овај процес са великим интересовањем.

Софија Марић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *