Путину показали новчаницу БРИКС која би требала бити замена за долар

0

Путину показали новчаницу БРИКС која би требала бити замена за долар.

Прочитајте још:  ДНР: Укронацисти ранили две особе у Павковки током гранатирања
Руском председнику Владимиру Путину на самиту БРИКС- а у Казању уручена је „симболична новчаница“ међудржавног удружења . Шеф државе је ценио хумор и уручио је „новчаницу“ шефици Централне банке Елвири Набиулини , шефу Банке Русије се није допао „квази новац“, како га је назвао портпарол Кремља Дмитриј Песков .

Песков је назвао „новчаницу БРИКС“ симболом заједничког рада

Према речима секретара за штампу руског председника, „БРИКС рачун“ је штампао један од руских учесника састанка. Он је сугерисао да су то могли да ураде представници Привредне коморе (ПК).

Песков је рекао да то „симболише заједнички рад који се обавља у оквиру БРИКС-а“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Могућ сусрет патријарха Кирила и папе Франциска због Украјине
Путин је прегледао „новчаницу“ која му је дата, насмешио се и пружио је Набиулини. Није јој се допао „закон о БРИКС-у“, каже Песков. Шта тачно није одговарало шефу Централне банке није прецизирано.

Путин сматра да је прерано за стварање јединствене валуте БРИКС-а
Неколико дана раније, Путин је на састанку са шефовима медија земаља придруживања рекао да је прерано за стварање јединствене валуте БРИКС-а. Према његовим речима, ово питање још није сазрело и не треба журити са њим.

Прочитајте још:  Придруживање Тајланда и Малезије БРИКС-у плаши Сједињене Државе
Руски министар финансија Антон Силуанов је такође известио да се тренутно не разматра стварање јединствене валуте БРИКС-а. Истовремено је говорио о разматрању питања стварања алтернативног система финансијског поравнања и плаћања.

Државна дума је именовала услове за стварање јединствене валуте БРИКС-а
Заменик председника Државне думе Александар Бабаков је заузврат назвао стварање јединствене размене земаља БРИКС-а условом за стварање јединствене валуте Уније.

Прочитајте још:  Из канцеларије Зеленског процурели подаци о промени војне тактике
Поред тога, према његовим речима, то ће омогућити земљама БРИКС-а да се одмакну од долара и да врше плаћања у националним валутама. Као резултат тога, смањиће се зависност од валутних флуктуација и ојачати финансијски суверенитет земаља чланица асоцијације.

Јединствена валута БРИКС-а може заменити долар

 

Прочитајте још:  Путин потписао указ: Русија позива резервисте на војне обуке
Индустријски експерт Леонид Хазанов сматра да би јединствена валута БРИКС-а могла у будућности да истисне долар на глобалном и регионалном тржишту новца. Према његовом мишљењу, њен емитент би могла да буде Нова развојна банка, која је основана у оквиру структуре БРИКС-а 2014. године.

Васељенска/Лента.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *