Рјабков: Бићемо и даље уз Србију

0
Сергеј Рјабков

Сергеј Рјабков

Рјабков: Бићемо и даље уз Србију.

Москва ће наставити да чува интересе Србије и српског народа, рекао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков у интервјуу српском листу Политика, одговарајући на питање о шансама за праведно решавање посткризних ситуација на Балкану у будућа нова геополитичка реалност.

„Увек смо били и бићемо међу онима који предњаче у промовисању разумевања у међународној заједници да Србија и Срби желе мир и да живе нормално са свима. Не можете наставити да будете означени потпуно неприхватљивим етикетама. Идеја о колективној одговорности читавих народа, читавих држава мора бити прецртана савременим искуством. Запад мора да схвати да је време за такав диктат прошлост. – приметио је Рјабков.

Прочитајте још:  Укронацисти кукају: Уништен одески аеродром
Он је нагласио да ће „на свим платформама – у Савету безбедности и Генералној скупштини УН, у ОЕБС-у – Русија заузети ову позицију”.

„Постконфликтна нормализација на Балкану била би успешнија да је нису толико кочили западњаци заинтересовани за нејединство, да пусте да боли а не зацели косовска рана, да свакога потчињавају својој диктатури, формализују чланство у удружењима, одакле нема излаза. Ово се мора јасно разумети. Наставићемо да чувамо интересе Србије и српског народа. Неопходно је показати политичку вољу и чврстину како бисмо разговарали и заједнички развили неопходна решења, а онда ће шансе за напредак и опоравак од кризе бити знатно веће“, – рекао је дипломата

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *