ТРАМП ПОДНЕО ТУЖБУ ПРОТИВ БРИТАНСКИХ ЛАБУРИСТА: “Све је јасно као дан, очигледно се мешају у америчке изборе”

0
трамп, трампа, тужбу

Доналд Трамп (Фото: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci)

Изборни штаб америчког републиканског председничког кандидата Доналда Трампа поднео је тужбу Федералној изборној комисији (ФЕЦ) против британске Лабуристичке странке због “очигледног мешања са стране” у председничке изборе у САД.

Тужба се базира на медијским извештајима о састанцима између британских лабуриста и изборног штаба демократске председничке кандидаткиње Камале Харис, као и о члановима и активистима Лабуристичке странке који путују у САД како би помогли Харисовој у кампањи, објавио је Би-Би-Си.

У тужби се истиче објава шефице оперативног сектора Лабуристичке странке Софије Пател на мрежи ЛинкдИн, у којој је она навела да ће скоро сто садашњих и бивших чланова особља отпутовати у САД у наредним недељама.

Пател је додала да има још “десет слободних места” за све који желе да им се придруже и да ће “смештај бити организован”.

Трампов изборни штаб тврди да помињање ограниченог броја “слободних” места и обећање о организовању смештаја имплицира да Лабуристичка странка делимично “финансијски подржава” таква путовања.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Некадашњи изасланик бившег председника Ричард Гренел, који се, како пише Би Би Си, помиње као могући државни секретар уколико Трамп победи на изборима, рекао да је све “јасно као дан” када је реч о умешаности британских лабуриста.

– Не мешајте се у америчке изборе и нико вас неће тужити – поручио је Гренел.

Он је нагласио да су посете истакнутих конзервативаца републиканским догађајима “сасвим другачије”, јер они нису долазили у организацији своје странке, већ – у приватном аранжману.

Иако везе између лабуриста и демократа нису новост, активисти из Велике Британије често су одлазили у САД како би подржали изборе, напомиње британска медијска кућа.

Прочитајте још:  Украјинске службе припремају опасну провокацију у Херсонској области

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *