Хапшења због корупције у Бору: Акција спроведена без учешћа локалне полиције због неповерења

0
туча

Ова акција такође наглашава значај дискреције и поверљивости у раду на оваквим случајевима, што је потврдило неопходност искључивања локалне полиције и деловање специјализованих тимова изван Бора

Припадници Министарства унутрашњих послова, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су М. Н. (2002) и Л. Ђ. (1996), запослене у кинеској компанији “Сербиа Зиđин Мининг” у Бору, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело примање мита у обављању привредне делатности, као и М. Ј. (1988), фактички одговорно лице Привредног друштва “АСПИТ” Бор, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело давање мита у обављању привредне делатности.

Сумња се да је М. Н., од децембра 2023. до септембра 2024. године, од М. Ј. захтевао и примио новац како би му, заједно са Л. Ђ, прибављао и достављао информације о учесницима у поступку набавке и њиховим понудама, што је он и учинио.

Како се сумња, на основу добијених информација М. Ј. је у име предузећа “АСПИТ” сачинио и доставио повољнију понуду од осталих добављача, док је та фирма на тај начин добијала послове и од кинеске компаније примила уплате у укупном износу од 896.104 динара.

М. Ј. је потом, како се сумња, на основу претходног договора, у више наврата предао М. Н. 89.600 динара, односно 10 одсто од укупног уплаћеног износа ПД “АСПИТ”. Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оно што је посебно интересантно  акцију није била укључена полицијска управа у Бору већ је акцију водила и спровела управа криминалистичке полиције Дирекције полиције/одељења за сузбијање корупције УКП/одсек из Зајечара. А све је рађено у координацији са ВЈТ из Ниша специјализираним одељењем тог тужилаштва за сузбијање корупције.

Прочитајте још:  МЕДВЕДЕВ: Русија не жели да затвара гас Европи, али...

Иначе,у овакве и сличне акције по линији рада морао је бити укључен одсек за сузбијање привредног криминалитета одељења криминалистичке полиције ПУ Бор. Из разлога конспиративности акције и неповерења у структуре локалне полиције.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *