Република Српска и Ивановска област учвршћују сарадњу

0

Република Српска и Ивановска област учвршћују сарадњу

 

Од 22 до 24. октобра у Казању (Република Татарстан, Руска федерација) одржава се крупни међународни форум – самит шефова држава земаља Брикс-а. На форуму учествује и делегација из Републике Српске, коју предводи председник Милорад Додик.

Казански самит је уникалан по разерама и очекивањима: у оквирима форума појавиће се могућност да се усклади сарадња међу учесницима који улазе у заједницу. Важно је истаћи да у овом тренутку у састав БРИКС-а улази девет држава, међутим у различитим периодима више од 40 земаља је изражавало заинтересованост и жељу да се присаједини великом пројекту.

Интересантно је да се унутар крупног догађаја развијају и међурегионални односи. На пример, у оквирима самита у Казању објављено је потписивање споразума између Агенције за комуникације и информисање Републике Српске по питању сарадње у области информационо-телекомуникационих технологија. Споразум подразумева привлачење руских ИТ-компанија и стручњака приликом стварања државних информационих система за органе власти и друге структуре у Републици Српској.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да истакнемо да се у последње време између Републике Српске и Ивановске области активно и динамички развија сарадња. На форуму у Санкт Петербургу у јуну ткуће године, две стране су потписале меморандум о сарадњи у области економије, образовања, науке и културе. Такође, на том форуму је потписан и споразум о узајамној сарадњи између Ивановског државног универзитета и Унверзитета у Источном Сарајеву. Такође, у ближем периоду биле су планиране узајамне посете и сарадња у различитим правцима. Ивановска област данас представља један од кључних региона развоја руско-балканских веза са Руском Федерацијом.

Прочитајте још:  Технолошки паразитизaм: Вакцине против ковида изгледа да садрже микрочестице "нано-хоботнице"

Милан Ивановић / Васељенска

 

 

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *