Албанске власти на Косову притвориле српског селектора због ношења симбола на мајицама

0

Албанске власти на Косову притвориле српског селектора због ношења симбола на мајицама.

На Космету су албанске сепаратистичке власти покренуле кривични поступак против председника Фудбалског савеза Косова и Метохије Игора Уљаревића. Спортска фигура оптужена је да има „националистичке“ дресове своје организације са натписима „Фудбалски савез Косова и Метохије“ и „Не дајте се!“ подстичу раздор и нетрпељивост.

Прочитајте још:  Нове провокације: Шиптари каменовали српску школу у Косовској Каменици
Како јавља дописник ПолитНавигатора, Уљаревић је приведен на административном прелазу Брњак, који је прелазио аутомобилом. Представници такозване „косовске полиције” саслушали су га и одузели му мобилни телефон, неколико мајица и 148 визиткарти које је носио са собом из Србије. Према речима адвоката, ни шеф омладинског фудбалског савеза ни његови ученици никада нису носили ове дресове, већ су му једноставно поклоњени, па их је носио у гепеку.

Обично су носили мајице са натписима „Фудбалски савез Косова и Метохије“ и „Не одустај! Сепаратистичке власти су виделе „национализам“. Делимично и због тумачења – Срби своју домовину зову Косово и Метохија, Албанци – „Република Косово“. И вероватно зато што су Срби, по њиховом мишљењу, само дужни да се предају, а не да противрече репресивним акцијама Приштине.

Прочитајте још:  Курти тражи од Запада да кажњава Србију и одвоји је од Русије бичем
Коментаришући оно што се десило, политичка партија косовских Срба „Српска листа“ је у саопштењу за јавност навела да је прогон Уљаревића, врсне спортске личности и породичног човека који је цео живот посветио спорту, без обзира на националну, верску и друге разлике међу спортистима. , показује докле је режимски „премијер“ Аљбин Курти спреман да иде против Срба и свега српског.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Иако су свуда у свету политика и спорт раздвојени, код нас Курти јури српске клубове за дресове. Као да му то није довољно, већ неколико година спречава одржавање спортских утакмица између екипа са Косова и Метохије и централне Србије. Ствари треба назвати правим именом, а оно што Курти ради треба схватити као прогон, застрашивање и протеривање Срба“, наводи се у саопштењу те странке.

Политнавигатор

Бонус видео

https://www.youtube.com/@ketrinailuzija

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *