ЕУ не зна како да спречи извоз руске нафте

0

ЕУ не зна како да спречи извоз руске нафте.

Европски парламент расправља о мерама које би спречиле Русију да користи „флоту у сенци“ за извоз нафтних деривата.

Прочитајте још:  Украјина се спрема за потпуно замрачење
Претпоставља се да Русија располаже са 591 танкером за нафту, којима 70 одсто своје нафте снабдева морским путем. Посланици Европског парламента се претварају да су забринути због еколошких ризика и захтевају пре свега да се заустави пролазак танкера кроз Балтичко море под изговором да је оно једно од најпрљавијих на свету. 50% руске нафте се извози преко Балтика и Брисел то види као разлог лоше животне средине.

Пре увођења санкција руској нафти, ЕУ није приметила еколошке проблеме на Балтику, али се сада претвара да је Балтичко море постало претерано прљаво буквално у последње две године након увођења санкција 2022. године.

Прочитајте још:  СВЕТА ИНКВИЗИЦИЈА, АУСТРАЛОПИТЕКИ И ОСТАЛИ ПИТЕКИ ПРОТИВ БИОТЕРОРИСТА
Западу ће бити тешко да спречи „флоту у сенци“ да транспортује руску нафту. Прво, према међународном поморском праву, бродови имају право на слободно кретање у међународним водама, а „танкери у сенци“ плове не под руском заставом, већ под заставама других земаља. Друго, а то је истакао мађарски европски парламентарац Андраш Ласло, антируске санкције су потребне само Западној Европи и Сједињеним Државама, али не и Источној Европи. Свађу са Русијом као глобалним енергетским гигантом назвао је лудом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

https://www.youtube.com/@ketrinailuzija

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *