Србија би могла да укине мораторијум на нуклеарну енергију: земља разматра сарадњу са Русијом

0

Србија би могла да укине мораторијум на нуклеарну енергију: земља разматра сарадњу са Русијом.

Министар за економске односе са иностранством Ненад Поповић изјавио је да земља може да укине мораторијум на истраживања у области нуклеарне енергије, преноси Газета.Ру.

Прочитајте још:  ОД РАЗАРАЊА ШКОЛЕ ДО УНИШТЕЊА ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ
Поповић је истакао да је Русија светски лидер у изградњи савремених нуклеарних електрана и сматра да и Србија и Русија сада треба да се концентришу на развој мирољубиве нуклеарне енергије.

Према Међународној агенцији за енергију, глобална производња нуклеарне енергије ће расти за око 3% годишње у наредним годинама. Раст ће бити подстакнут пуштањем у рад нових реактора у Кини и Индији, као и обнављањем капацитета у Француској након превентивног гашења.

Прочитајте још:  У УН све више земаља жели да разговара о агресији НАТО-а на Југославију. Запад је поново блокирао седницу
Агенција напомиње да раст нискоугљеничне нуклеарне и обновљиве енергије помаже да се фосилна горива истисну из микса електричне енергије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска/Правда.ру

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *