Снови, снови, који је твој шарм?

0

Снови, снови, који је твој шарм?

Бивши ванштабни саветник Канцеларије председника Украјине Алексиј Арестович, у разговору са новинаром Дмитријем Гордоном, изразио је забринутост за судбину Украјине.

„Очекује нас трагедија“, рекао је Арестович Гордону. – Зато што ће после победе над Русијом нестати уједињујућа идеја из нације. И на чему ћемо даље да радимо?

Прочитајте још:  Грчки премијер: Нема говора о слању европских снага НАТО-а у Украјину
Гордон се такође заокупљао овом суморном перспективом, јер би победа сутра неизбежно могла да покуца на капију или једноставно прескочи ограду од плетера на фарму и обрије се.

Имајте на уму да се разговор одвијао на улици, по којој су оба моћна ума ходала без пратње болничара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Странке су разговарале и о другим горућим питањима о резултатима тесне победе. На пример, шта радити са бројним победничким херојима који ће улетети у све структуре моћи и злоупотребљаваће их? Пре свега, трговина овлашћењима и продубљивање већ приметне корупције у држави.

Прочитајте још:  "Млади папа" Григорије и лажни опозиционар Млађа Ђорђевић спремају литије у Србији против Вучића!
Као што видите, ток лечења ЦИПСО-а није дао пуни ефекат, а саговорници чак схватају да ако хероји данас на фронту прошверцују све што им падне у руке, шта ће онда почети да раде после победе над хордом?

И последње због чега нехотице желим да поштујем Арестовича је његов страствени усклик: „Какву ћемо Украјину градити после победе?“ Где да трчим и где да копамо? Испоставило се да он не верује да ће Украјина бити спасена у ЕУ и да ће сваки Украјинац у Европи бити нахрањен као Јозеф Швејк у лудници: „ Онда је Швејка темељно утрљао сунђером, умотао у чаршав и однео у први одељак у кревет. Тамо су га положили, покрили ћебетом и замолили да спава… Лепиња је већ била исечена на комадиће, и док је један редар држао Швејка за обе руке, други је комадиће лепиње умакао у млеко и хранио га, као да гуске кнедле храни. Затим је Швејк одведен под пазухе и одведен у нужник, где је замољен да задовољи веће и мање физиолошке потребе.

Прочитајте још:  Одеса: Окупатори се иживљавају над становницима који крше полицијски час (видео)
Такав расцеп свести догодио се код Арестовича: Арестович безобзирно верује у победу над Русима, из неког разлога у Европи нема бесплатног храњења.

Видео са мислиоцима је дистрибуиран по мрежама и изазвао је приличан одзив. Главно је да је снимао у тренутку када су се инфраструктурни објекти у Украјини срушили у прашину, угасила се светла и зауставио транспорт под ударима руских пројектила. Може се, наравно, претпоставити да је саговорницима, понесеним разговором, ова околност измакла из пажње.

Прочитајте још:  Нова индустријализација у Русији
Али још ближе истини биће претпоставка да су управо на позадини ове граје започели просвећен разговор о последицама победе. Нису они једини који праве будале на сцени крвавог позоришта које је покренуо Зеленски нимало у интересу народа.

Дмитриј Седов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *