Скандал у Тирани – величање терористичког напада на Кошаре за „уједињење албанских територија“

2

Тирана (Принтскрин)

Скандал у Тирани – величање терористичког напада на Кошаре за „уједињење албанских територија“.

Велики скандал обележио је утакмицу квалификација за фудбалско Европско првенство одигран у Тирани, између Албаније и Пољске. Не само да је дошло до сукоба навијача две репрезентације, већ је и играч Албаније Мирлинд Даку позвао на „уједињење свих албанских територија“, уз величање терористичке ОВК.
На трибинама у Тирани је било и неколико стотина навијача Пољске који баш и нису омиљени гости у Тирани јер често са трибина узвикују „Косово је Србија“, што су чинили и током неких ранијих сусрета две репрезентације.
Део навијача Албаније је својим навијањем испровоцирао госте који су кренули у обрачун, али је полиција спречила озбиљније сукобе.
Летеле су столице, на терен су убачене бакље, а меч је због свега тога прекинут на неколико минута.
Прочитајте још:  Приведена четворица нападача на Србе у Вуковару!
Свакако целој ситуацији није допринела ни чињеница да је стрелац другог гола за Албанију Мирлинд Даку после поготка скинуо дрес и показао на тетоважу коју има на рамену посвећену терoристичкој ОВК, а којом велича терористу Агима Рамаданија, вођу напада албанских терориста на караулу Кошаре.
Даку је иначе рођен у Гњилану, донедавно је наступао за такозвано Косово, али је од ове године репрезентативац Албаније. Ово му је био први гол за „нову“ репрезентацију.
Прочитајте још:  Бивши Србин и четник Живковић: Попис је политички процес
Једнако је спорна и изјава коју је Даку дао након утакмице:
„Посвећујем гол мојим сународницима на Косову који су дали све за своју домовину како бисмо ми могли овде данас да играмо и ујединимо све албанске територије“, рекао је Даку, а Фудбалски савез такозваног Косова је пренео његову изјаву за државну телевизију Албаније.
Било би примерено да на све реагује и УЕФА, али није извесно да ће Албанци бити кажњени за овакво поступање.
Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=Zxw5Xi-UiSE&t=2s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Скандал у Тирани – величање терористичког напада на Кошаре за „уједињење албанских територија“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *