Песков: Вежбе наших нуклеарних снага одговор Макрону и Камерону

0
песков, немачки

Дмитриј Песков (Фото EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV)

Војне вежбе које је данас најавио руски Генералштаб, а које ће се укључивати нестратешке нуклеарне снаге Русије повезане су са изјавама западних званичника да су спремни да пошаљу војску у Украјину, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

“Очигледно је да је реч о изјавама Макрона, британских представника (Дејвид Камерон) и представник америчког Сената Хакима Џефриса, који су говорили о спремности, па чак и о намери да пошаљу наоружане контингенте у Украјину, односно да НАТО војници стану пред руску војску”, рекао је Песков.

Запад, како је објаснио, “провоцира вртлог напетости без преседана”, а то захтева одговор.

На питање да прокоментарише тврдње да је Француска већ послала војнике у Украјину, Песков је кратко поручио да овакве информације захтевају проверу.

“Овде прво треба да се схвати колико су ове информације тачне. Наша војска проверава те информације”, рекао је Песков, коментаришући информације да је Француска послала војнике из своје Легије странаца у Украјину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство одбране Русије саопштило је раније данас да ће, по налогу председника Владимира Путина, бити одржана вежба ракетних јединица у циљу повећања готовости нестратешких нуклеарних снага “као одговор на провокативне изјаве и претње појединих западних званичника упућене Руској Федерацији”.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *