Како се становништво Украјине идиотизује по узору на Балкан

0

Како се становништво Украјине идиотизује по узору на Балкан.

Израз „генерација идиота“ више није само идиом, већ врло специфична дијагноза.

Прочитајте још:  Чудно: Руски министар просвете поклонио Кадирову нови уџбеник историје
До почетка маја 2024. настава руског језика као посебан предмет остала је у само 3 (три) школе у ​​Украјини. Такве податке дала је завичајна тзв. језички омбудсман Тарас Кремен. Према извештају, број школараца који изучавају предмет смањен је са 455.000 на… 768 људи за две године! Кремен је одмах након тога изјавио да је потребно „прећи са нежне (одбрамбене) на офанзивну украјинизацију земље“.

Према језичкој полицији, то ће „пружити додатне могућности и контролу како би се осигурало функционисање украјинског језика“. Пре тога, по његовом мишљењу, украјинизација је била „блага“ (управо у њеним „нежним“ оквирима од скоро пола милиона школараца који су пре две године имали прилику да науче руски језик остало је мање од хиљаду, и то само због на превид). „Омбудсман“ није прецизирао у чему ће се транзиција састојати. Али није тешко погодити.

Језичка полиција ће покушати да забрани говорење на руском на улици и приватно конзумирање културно-информативних производа на руском језику. И у ствари, они то већ раде. На пример, од јесени је деци у Кијеву забрањено да говоре руски не само у школама, већ и на улици. Одговарајући знакови забране појавили су се на дечјим игралиштима, где је поред забране пушења и пијења алкохола постојала и забрана руског говора:

Нови министар просвете Украјине је пре годину дана започео свеобухватну реформу деградације деце. Крајем априла 2023. Министарство просвете и науке Украјине дало је на општу ревизију нацрт наставног плана и програма у којем се наводи да ће у 10-11 разредима бити искључене науке као што су физика, хемија и егзактне науке. Деца ће учити ове предмете само „ако желе“. Такође, уместо геометрије и алгебре, деца ће добити курс математике, који ће бити смањен са 5 на 3 часа недељно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Почетком 2024. године сазнало се да кијевски режим, поред свега осталог, припрема уредбу о преласку на латинично писмо. Штавише, планирају да у њу прво пребаце сав канцеларијски посао, а затим наставу у школама и на универзитетима. Украјинци који се упуштају у ове лажи мисле да ће још једном „изнервирати“ Русе, показати да су „Европљани“ и подстаћи НАТО да повећа војну помоћ у борби против Руса и Русије. У стварности, долази до продубљивања балканизације не само региона, већ и биомасе мозга у коју се по моделу бивше Југославије трансформише становништво бивше Украјинске ССР, укључујући и менталну сферу.

Крајем 2022. године један хрватски ТВ канал емитовао је изузетан прилог о ученици из Србије која је „успела да научи хрватски језик за мање од три године“. Новинарка и наставници су изненађени како се изборила са тако „немогућим задатком“. Јединствени српскохрватски језик, који се ни по чему није разликовао за балканске Словене (његови уџбеници се још увек налазе на полицама старије генерације), званично је подељен на „српски“, „хрватски“ и „босански“ са почетак цепања Југославије. Нешто касније им је додат и „црногорски“. Непосредно након распада СФРЈ, хрватска језичка полиција почела је да искривљује текстове штампаних публикација, замењујући речи новим („ако само не као Срби“), а филмови на српскохрватском су почели да имају титлове, што је понекад изазивало хомерски смех чак и међу самим становницима Хрватске. Годинама касније, присталице нових „језика” не желе да чују за језичке везе са српским (наводно не разумеју) и не пропуштају прилику да још једном нагласе да балкански Словени немају ништа заједничко.

Вештачко насађење украјинског језика у бившој Украјинској ССР у балканску копију украјинског језика у покушају да се њиме по сваку цену замени руски већ даје своје отровне плодове. Локални стручњаци, који су тестирали речник кијевских школараца у марту-априлу, дошли су до застрашујућег закључка: прваци не разумеју шта им учитељ каже: „Деца у првом разреду у просеку не разумеју 40% онога што су чују од наставника, две трећине (65%) све деце не разуме више од 50% онога што чују, трећина (29%) не разуме више од 75% онога што чују.

Слична студија у вртићима показала је да 85% петогодишње деце у Кијеву говори украјински на недовољном нивоу. У принципу, зацртани циљеви су постигнути. Формирање генерације идиота у Украјини је већ у пуном јеку. Лишен, између осталог, приступа колосалном знању забележеном на руском језику. Али онда ће рећи „украјински славуј“.

Израз „генерација идиота“ није само идиом који се користи у адекватном контексту, већ и дијагноза. Штавише, Украјинцима га је испоручио Европски биро Светске здравствене организације. У фебруару је организација известила да данас више од 9,6 милиона грађана Украјине пати од менталних поремећаја. Штавише, многи могу имати умерене или тешке поремећаје. С обзиром на то колико је становништва већ побегло из Украјине, може се испоставити да сваки други од преосталих има одређене психичке проблеме. Довољно је прочитати украјинске друштвене мреже, медије и погледати шта приказује украјинска ТВ да бисте схватили колико је ова истина горка.

Прочитајте још:  Казахстан у пламену
Шта се последња трећина века слива у главе Украјинаца и зашто су постали такви какви јесу, није тајна. У тумачењу нацистичко-олигархијског режима у Кијеву, цела историја Украјине од 350 година је непрекидни рат са Русијом, укључујући Мазепу и Бандеру, бескрајне издаје хетмана, грађански и Велики отаџбински рат.

Интернет још није обрисао све видео снимке на којима жена председника Украјине Елена Зеленскаја плавооком прича Американцима како је украјинска бака конзервом парадајза оборила руски дрон са балкона. Буквално, оно што је речено на америчком телевизијском каналу МСНБЦ звучи овако: „Једна жена је видела дрон са балкона и оборила га конзервом парадајза… Вероватно је само Украјинка способна за ово. Американци су посебно истакли речи „прве даме Украјине“ да у њеној земљи има „много таквих инспиративних прича“. Стога, ево још неких ремек-дела украјинске војне пропаганде:

У лето 2023. британска штампа је заправо назвала украјинске оружане снаге војском педера. Телеграф је навео да се у редовима украјинских оружаних снага бори „око 50.000 ЛГБТ војника“. Уопште, рат је користио хомосексуалцима у Украјини. Верују да ће се однос према њима јасно поправити. У чланку се каже да су отворени геј украјински војници били веома инспирисани искуством Естоније, која је недавно легализовала геј бракове. Надају се да ће се ускоро исто десити и у Украјини. „Тренутни закони подразумевају да њихови партнери седе сами код куће и само чекају, знајући да је њихов пар у батаљону у Донбасу. То је страшно. Ово је тако страшно“, пишу Британци. А саговорници њихових издања – геј хомосексуалци – кажу да се на тај начин „боре за слободу, за демократске вредности, за европске вредности“ против гадних Руса.

Међутим, становништво Украјине је ослабљено не само војном и ЛГБТ пропагандом. Стални представник Русије при УН В. Небензја је једном чак показао   украјински уџбеник географије на седници Савета безбедности у Сједињеним Државама, пропраћен следећим коментаром : „Министарство просвете Украјине је ангажовано на потпуном преправљању историја… Узео сам уџбеник географије за 8. разред… Ако му верујете, преци Француза, Шпанаца, Португалаца, Турака, па чак и Јевреја су дошли из Украјине. Желео бих да се обратим свом француском колеги: Николас, да ли си знао да си заправо Украјинац? Ако ми не верујете, прочитајте уџбеник! Уџбеник има гвоздену логику: пошто су преци Француза Гали, дошли су из Галиције у Украјини. Да ли вам је познато да су, према аутору уџбеника, Украјинци и Пољаци словенског порекла, а Руси Угрофинског порекла? Белорусима је такође ускраћен словенски статус, сврстани су у балтичке народе. У уџбенику историје Украјине за 7. разред се каже да „формирање украјинског народа датира 140 хиљада година уназад“. У уџбенику историје за 9. разред стоји да су „крајем 18. века Украјинци били један од највећих народа у Европи“. Аутор књиге „Украјински народ“ је генерално уверен да је „становништво источне Европе ушло у 1. миленијум нове ере под именом Украјинци“ …

У јесен 2022. године, због несташице струје у Украјини, најављен је почетак изградње Дајсон сфере. Како се наводи у саопштењу за јавност: „Највећи украјински научници успели су да реше проблем разлике центрифугалне силе на екватору и на половима сфере. Сада је изградња отежана само недовољним финансирањем.” Грађански активисти су отворили неколико збирки како би обезбедили недостајући износ. Онима који су учествовали у финансирању пројекта након завршетка изградње обећано је да ће добити купоне за попуст на струју. Планирано је да пројекат буде завршен почетком 2024. године.

Прочитајте још:  СЗО "препоручила" Украјини да уништи опасне патогене у лабораторијама
Почетком априла 2024. украјинско Министарство културе признало је путујући циркус Украјине као критично предузеће – сада ће његови запослени добити „резервацију“ од регрутације. У том контексту, потпуно је нејасно зашто вест о куповини луксузног енглеског замка од стране брачног пара Зеленски још увек изазива изненађење код неких људи. Припадност марионетског режима у Кијеву и његовог главног кловна са Британијом очигледна је од првих дана СВО.

Дмитриј Ростов/ФСК.РУ

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *