Џихадисти сејали смрт по Сирији, а онда се вратили у Немачку!

0
исил

исилПрипадници Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Више од 100 лица која су се вратила у Немачку након што су се у иностранству придружила Исламској држави имају борбена искуства или су припремани за борбу, саопштило је Министарство унутрашњих послова у Берлину.

За више од 100 људи који су се вратили до сада безбедносне службе знају да су активно учествовали у сукобима у Сирији или Ираку или да су завршили обуку, рекао је портпарол Министарства.

Он је истакао да су ти људи и даље у фокусу полицијске и судске истраге.

Према подацима Министарства унутрашњих послова, више од 1.060 исламских екстремиста напустило је Немачку у протекле две године и отишло у Сирију или Ирак. Верује се да се једна трећина вратила у Немачку.

Власти имају такозвани холистички приступ који укључује кривично процесуирање и опсервацију, као и напоре дерадикализације и реинтеграције бивших бораца, наводи ДПА.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Исламска држава прогласила је калифат у Ираку и Сирији 2014. године. Локалне и међународне снаге постепено су потиснуле екстремисте у обе земље. Исламисти су у марту прошле године изгубили своје последње упориште на истоку Сирије.

ФоНет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *