И Бореновић признао: Што је више политике Бећировића и Лагумџије, то је мање БиХ

0

И Бореновић признао: Што је више политике Бећировића и Лагумџије, то је мање БиХ.

Председник ПДП-а Републике Српске Бранислав Бореновић рекао је Срни да што је више политике бошњачког члана Председништва БиХ Дениса Бећировића и амбасадора БиХ при УН Златка Лагумџије, то је мање БиХ, и да му је тешко да поверује да су тако кратковиди и свесно урушавају земљу у коју се куну, док онаква каквом је они замишљају никада неће и не може бити.

Прочитајте још:  Бањалука одговорила: Шмиту и Марфију прети робија од осам година?
Бореновић је, коментаришући наступе Бећировића и Лагумџије пред Саветом безбедности УН, рекао да Бећировић није говорио у име БиХ, јер његов наступ није усаглашен, те је очигледно да говори у име само једног народа, док Лагумџија, иако именован од трочланог Председништва БиХ, мисли да заступа интересе само свог народа.

“Кажем мисли, јер овакво понашање никако не доприноси стабилности и напретку, него доноси штету свима” – нагласио је Бореновић.

Прочитајте још:  Бањалука не слави Дан државности БиХ: Повицима "Ој Косово, Косово" борци извиждали госте из Сарајева
Он је истакао да је крајње време да се бошњачке политичке елите помире са тим да се БиХ састоји од два ентитета и три конститутивна народа и да уређење земље почива на консензусу и договору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Док то не схвате, као и важност добрих регионалних односа, док се не почну понашати у Уставом одређеним оквирима, док не прихвате испружену руку пријатељства Србије, умјесто што вријеђају њене представнике, нема ни корака напријед за БиХ. Њихови поступци сваким даном удаљавају БиХ од цивилизованог свијета и стабилне будућности. Док неки гледамо напријед, они су остали бар 30 година у прошлости. Али, то је њихов избор” – нагласио је Бореновић.

Према његовим речима, нажалост, док Бећировић и Лагумџија на светској позорници представљају бошњачку политику и своју верзију и историје и садашњости, српски представници у заједничким институцијама морају се бавити и трошити енергију на смењивање припадника нарко-картела које су сами именовали на позиције.

“То је друга медаља дилетантске спољне политике БиХ” – рекао је Бореновић.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *