Златко Кокановић спреман на компромис: Од противника рудника до дистрибутера вакцина за овце

2
кокановић

Златко Кокановић

Златко Кокановић, председник удружења “Не дамо Јадар” и самопрозвани еколошки активиста, нашао се у центру скандала због покушаја да успостави контакт са народним послаником Марјаном Ристичевићем. Овај потез, како се сазнаје, има дубље мотиве који укључују могућност компромиса по питању ископавања рудника у Јадру, уз истовремено обезбеђивање личне користи.

Кокановић је стекао репутацију као гласни противник рударских пројеката који прете да угрозе  животну средину долине Јадра и Рађевине. Његова борба против рударског пројекта у Јадру донела му је подршку великог броја грађана и еколошких удружења.

Међутим, сада се појављују нове информације које сугеришу да је Кокановић спреман да промени своје ставове, а то је нешто на шта је упозоравало удружење “Заштитимо Јадар и Рађевину”.

Према сазнањима портала Националист, Кокановић је покушао да ступи у контакт са народним послаником Марјаном Ристичевићем како би обезбедио сарадњу са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде. Циљ ове сарадње је добијање уносне позиције ексклузивног дистрибутера вакцина за овце, укључујући Коглавакс и Блувакс. Портал са разлогом долази до закључка и поставља питања на какве је то компромисе спреман Кокановић по питању рудника, када упркос ситуацији у којој је очекује сарадњу са поменутим министарством.

Кокановић не пориче да је новац важан мотив у његовом животу, али тврди да су његови стварни разлози за овај потез дубоко личне природе и везани за добробит аутохтоних раса оваца. Он инсистира да је његов ангажман у области здравствене заштите оваца мотивисан дубоким личним разлозима које не жели да открије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Златко Кокановић спреман на компромис: Од противника рудника до дистрибутера вакцина за овце

    1. uvek postoji to pitanje, i kod svakog.
      i treba ga sebi uvek postavljati.

      osloni se na onu “po plodovima njihovim, poznacete ih”. vise od ovog ti ne treba. Vesna je Vesna. toliko je luda da je nepotkupljiva.
      ona je kamikaza 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *