Братунац: Постављено више од 600 фотографија убијених Срба

0

Братунац: Постављено више од 600 фотографија убијених Срба.

Прочитајте још:  Усвојена резолуција о страдању српског народа у Сребреници
Уз регионални пут Братунац-Поточари- Сребреница постављене фотографије више од 600 убијених Срба из средњег Подриња. Фотографије су поставили потомци настрадалих и представници Организације породица погинулих из Сребренице и Братунца. На гробљу у Братунцу патријарх Порфирије служиће данас помен 3.267 српских жртава.

Фотографије убијених жена, деце, цивила постављен је поред пута из Братунца ка Сребреници с циљем да се прикаже истина о српском страдању.

На овим фотографијама су родитељи и брат Бране Вучетића, који су звески убијени у Бјеловцу у децембру 1992. године. Да ли ће неко из међунардоне заједнице видети и чути за његов вапај?

Амбасадори западних земаља не желе да дођу у Братунац на српска стратишта али ће доћи у Поточаре да одају почаст бошњачким жртвама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

” Зато смо поставили ове фотографије поред пута како би их управо они који су годинама пред српским жртвама затварали очи, и видели – каже председник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Прочитајте још:  Поводом нове најаве корона пандемије: Глас праве медицинске струке! Чујмо и почујмо!
Министар Данијел Егић не очекује да ће неко из међународне заједнице сутра доћи у Братунац на комеморацију српским жртвама, јер би тиме, каже, негирали све што су до сада радили против српског народа, односно наратив да су злочини почињени само над муслиманима у БиХ.

Данас ће у Братунцу бити обележена Централна манифестација, односно 32. годишњица страдања 3267 Срба средњег Подриња. Помен, којем ће присуствовати породице жртава, бројни грађани, те званичници Српске и Србије, служиће патријарх Порфирије.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *