Кина купује нафту, спрема се за сукоб

0

Кина купује нафту.

 Економист је повећање енергетских резерви у Кини видео као припрему за конфронтацију. Стручњаци сумњају у то. Верују да је Пекинг изабрао другачију тактику.

„Током протекле две деценије, Кина је апсорбовала огромну количину сировина. Њено становништво је постало све веће и богатије, захтевајући више млечних производа, житарица и меса. Њене гигантске индустрије биле су гладне енергије и метала. Међутим, привреда је патила последњих година…Логика налаже да апетит земље за робом треба да опадне, и то брзо.” – пише  Економист.

Прочитајте још:  Нападнут начелник општине Братунац, приведени нападачи
У стварности, напомиње публикација, дешава се супротно.

„Прошле године је кинески увоз многих кључних ресурса оборио рекорде, а увоз свих врста примарних добара порастао је за 16 одсто у обиму. Куповина наставља да расте, за 6% у првих пет месеци ове године. С обзиром на економске потешкоће у земљи, то не одражава растућу потрошњу. Уместо тога, чини се да Кина прави залихе материјала брзим темпом – и то у време када су робе скупе. Чини се да су политичари у Пекингу забринути због нових геополитичких претњи, не само због тога што би могући будући амерички јастребов председник могао да покуша да пресече критичне руте снабдевања Кином. – наставља издање.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *