Ко је ухапшени Иван Бјелић: НВО активиста и марионета страних донатора за остваривање туђих интереса

8
бјелић

Иван Бјелић

Иван Бјелић, прозападни НВО активиста који се на први поглед чини као неко ко се бори за животну средину и права младих, у ствари је фигура коју западни донатори користе за своје интересе. Његова улога у јавности је далеко од онога како се представља – он није само обичан активиста, већ добро плаћени играч у већој игри против Србије. По потреби биће студент, борац против крађе избора или еколошки активиста, све оно што се од њега тражи, а ту су и сајтови који ће бити покриће за тренутни активизам. 

Прошле године, након избора, Бјелић је покушао да изазове нереде у граду, лажно се представљајући као студент, заједно са Николом Ристићем. Овај дует је већ познат по својим јаловим покушајима да паралишу град и изазову хаос, али оно што већина не зна јесте да иза ових активности стоје страни интереси. Њихови покушаји нису само спонтане реакције младих људи,посебно не студената којих је на протесту било једва стотинак, већ део добро осмишљене стратегије која има за циљ да дестабилизује Србију.

Иван Бјелић је, поред свега, један од оснивача покрета “Марш са Дрине,” који није регистрован у Агенцији за привредне регистре и постоји само као веб сајт. Ово указује на то да је његов “покрет” више симболична платформа за његове акције, него прави покрет са стварним члановима и подршком у народу. Али то га не спречава да буде активан у НВО сектору – он је члан правног одбора Кровне организације младих, која окупља бројне друге невладине организације и делује као логистичка база за разне пројекте, углавном финансиране из иностранства.

Прочитајте још:  Игор Јурић: Коме смета ЈАВНИ регистар педофила? (Видео)

Ова Кровна организација није само нека безначајна група младих ентузијаста. Напротив, њихова финансијска моћ је значајна – у 2023. години, након свих трошкова, завршили су са профитом од преко 11 милиона динара, што је заправо успех на који би многе успешне фирме могле да буду поносне. Овај новац долази од страних донатора, што показује да се ове НВО структуре користе као алати за спровођење интереса који нису у складу са интересима већине грађана Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бјелић вешто користи актуелне теме као што су еколошки протести или студентски покрети за своју самопромоцију, али иза његових акција стоји већа игра. Док он наизглед брани интересе народа, његова стварна улога је да унесе немир и подели друштво. Његова активност није спонтана, већ пажљиво координисана са онима који га финансирају и промовишу.

Свака његова акција, од протеста против експлоатације литијума до учешћа у студентским протестима, има за циљ да ојача његову позицију и утицај, али не у интересу грађана Србије, већ у складу са плановима оних који га подржавају из иностранства. Он није обичан младић који жели промене, већ играч који пажљиво гради своју политичку каријеру на штету националних интереса.

Софија Марић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

8 утисак на “Ко је ухапшени Иван Бјелић: НВО активиста и марионета страних донатора за остваривање туђих интереса

  1. Gospodo, već duže vreme pratim pisanje vašeg sajta. Sa ovakvim tekstovima imam vrlo jak utisak kao da radite za Vučića i ostale Rio Tinto lobiste. Pa zar nije poenta da se u Srbiji okupimo svi koji su protiv tog rudnika, jer smo svi u istom problemu. Jedino što vama niko ne valja, samo ste vi dobri.
    Takav sektaški pristup pomaže samo Vučiću.

  2. Čudi me da ne znaš da su obojica članovi SNS… Ana Brnabić je 2023 imenovala Ivana Ristića u savet mladih RS , takođe i Nikolu Ristića kome su svi članovi SNS, a neki i upošljeni u državnim ustanovama…
    Pozzz smanji malo priču o stranim službama, da li slučajno izbegavaš da pomeneš prave stvari ???

  3. Sve je tačno. Strane i nama neprijateljske zemlje preko NVO i političara rasturaju našu zemlju. Pa i RIO TINTO je strana firma zar ne i oni rasturaju našu zemlju. Zašto dozvoljava država da strane službe finansiraju svoju mrežu plaćenika u Srbiji. Udarite na sve njih, a nemojte samo jednog ili dvojicu, koji su inače niži rang takmičenja. Od nekoliko hiljada stranih plaćenika, nisu dobro došla ova dvojica???? A šta je sa ostalima, oni jesu??? Hoćemo li sve probleme rešiti ako pojedinačno hapsimo, jednog, dvojicu ili šačicu istih??? Umesto borbe protiv RIO TINTA treba nam borba protiv stranih plaćenika, pa RIO TINTO će onda kao kolateral da nestane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *