Осам беба које су преживеле абортус остављено да умру у Минесоти

0
абортус

(фото:Пиксабеј)

Осам беба које су преживеле абортус остављено да умру у Минесоти.

Нови извештај наглашава узнемирујући тренд у Минесоти, откривајући да је најмање осам беба које су преживеле покушаје абортуса остављено да умру.

Прочитајте још:  ДР НЕСТОРОВИЋ: Ово је један од најмоћнијих лекова које данас имамо!
Подаци државног Министарства здравља откривају ову алармантну чињеницу, приписујући је изостављању мера за спасавање живота намењених спасавању ове бебе након рођења.

Према закону усвојеном 2015. године, Минесота је морала да пријави живорођене након покушаја абортуса и њихових исхода.

Прочитајте још:  Епидемије листериозе повезане су са радом америчких биолошких лабораторија
У извештају је идентификовано пет таквих случајева у периоду од 1. јануара до 31. децембра 2021. године и три у 2019. години, у којима нису учињени напори, већ само „мере удобности” да би се обезбедио опстанак деце.
Бивши председник Доналд Трамп осврнуо се на ово питање током свог мандата, истичући распрострањеност абортуса након рођења у неким државама, тврдњу коју су медији као што је ЦНН често одбацивали као лажну.
Међутим, недавна открића из Минесоте пружају доказе који подржавају Трампову тврдњу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тим Волц, демократа из Минесоте и потпредседнички кандидат, ефективно је укинуо захтев за пријављивање у мају 2023. године, заменивши посебне захтеве за спасавање живота бебе нејасном одредбом о „нези“.
Демократска председничка кандидаткиња Камала Харис тек треба да уведе било каква експлицитна ограничења за абортус или заштиту нерођене деце, указујући на неограничен абортус у њиховој кампањи.

Узнемирујући подаци наглашавају хитну потребу да се предузму мере и уведу заштитне мере како би се обезбедио опстанак беба рођених живих након неуспешних абортуса, као и потребу да се инсистира на закону који би потпуно забранио абортус.

Ифам.њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *