Сарадници службе под контролом: Ево зашто Златко Кокановић и Небојша Петковић нису дошли на састанак са Вучићем

2
састанак

Кокановић и Петковић

Јучерашњи састанак председника Александра Вучића са грађанима Малог Зворника отворио је многа питања, али и још једном показао праву природу неких од најгласнијих критичара владиних планова.

Главна тема овог сусрета био је рудник литијума, питање које већ месецима привлачи пажњу јавности и еколошких организација. Ипак, и поред прилике да се на лицу места изнесу аргументи и укрсте мишљења, већина оних који су се декларисали као заштитници животне средине одлучила је да се не појави.

Вреди напоменути да је једини представник струке који је присуствовао овом скупу била проф. др Сања Сака, која је независни стручњак и није део организованих еколошких покрета. Њено присуство показује да постоје они који су спремни да отворено разговарају о овој теми и размене аргументе на бази стручности и научних чињеница.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Супротно томе, одсуство кључних личности из еколошких покрета, као што су Златко Кокановић и Небојша Петковић, само потврђује сумње које су се дуго провлачиле кроз јавност.

Васељенска је више пута извештавала о везама Златка Кокановића са Безбедносно-информативном агенцијом и његовим отвореним симпатијама које показује према Служби. Ова информација додатно објашњава разлог због којег он и други представници еколошких покрета нису били присутни на састанку у Малом Зворнику. Остаје утисак да су ти исти људи, који су месецима раније тражили јавно сучељавање и дијалог, одустали јер нису добили дозволу од оних који их у суштини контролишу.

Прочитајте још:  Деструктивном сатанисти се жури на изборе како би коначно завршио посао затирања Србије

Оваква ситуација није нова. Јавност је већ била сведок сличних сценарија, где су поједини еколошки активисти били веома гласни у својим захтевима, али су када је дошло време за конкретне кораке и сучељавање са супротним аргументима, мистериозно одустајали или се повлачили.

Ово изостајање није само пропуштена прилика да се јавности представе аргументи, већ и јасан показатељ да су акције тих организација више вођене неким другим интересима него истинском бригом за животну средину.

Златко Кокановић, који је дуго био једна од водећих фигура у протестима против рудника литијума, својим поступцима само додатно појачава сумње да је његова улога у овом процесу далеко од независне.

С. М. / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Сарадници службе под контролом: Ево зашто Златко Кокановић и Небојша Петковић нису дошли на састанак са Вучићем

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *