Биљана Лукић се брука и тим се дичи: Не зна шта значи ‘облизнити’, а назива се списатељицом

2
биљана

Биљана Лукић, духовно чедо Мирјане Марковић, новинарка која је порасла захваљујући Југословенској левици, преко ноћи је променила своје идеолошке корене и постала другосрбијанка из круга двојке која пише књиге на српском али не познаје српски језик.

Јуче се нашла у центру пажње због свог очигледног непознавања српског језика, и то на начин који би био смешан да није тужан. Након гостовања председника Србије Александра Вучића у Малом Зворнику, где је један мештанин употребио реч „облизнити“, Биљана је на свом Твитер профилу признала да већ два дана покушава да сазна шта та реч значи. Овај детаљ је изазвао лавину коментара и подсмеха на друштвеним мрежама. За некога ко се назива списатељицом, а не зна значење речи која је део свакодневног српског језика, то је више него забрињавајуће.

Термин „облизнити“ је широко распрострањен у свим деловима Србије и значи „родити двојке“. То није нека архаична или заборављена реч, већ термин који се може чути у обичним разговорима, нарочито у руралним подручјима. Ово незнање Биљане Лукић није само одраз њене одвојености од народа и културе коју би требало да разуме и цени, већ и показатељ колико је у ствари некомпетентна у познавању сопственог језика.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Занимљиво је и то што је Ђорђе Микетић, познат у јавности као корисник наркотика, такође признао да не зна шта значи ова реч. Од њега се можда и очекује недостатак концентрације или интелектуалних способности, али за некога ко себе назива писцем, као што је Биљана Лукић, то је непростиво. Није потребно бити лингвиста да би се оваква реч разумела – једноставно укуцавање у Гугл било би довољно да се нађе објашњење.

Прочитајте још:  Због неспособне власти: Казне су нас коштале милијарду евра

Софија МАрић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Биљана Лукић се брука и тим се дичи: Не зна шта значи ‘облизнити’, а назива се списатељицом

  1. А шта ћеш, “деца” очигледно нису са села па нису имала где научити
    Мада “ко је Србин и српскога рода”
    требао би знати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *