Шта бугарски конзул тражи на скупу тзв. антилитијумских активиста?

0
на

У Димитровграду је јуче, 16. августа, у вечерњим часовима одржана трибина под називом “Рударски пројекти и одговор јавности”, посвећена питању рударења литијума у Србији, уз осврт на локалне еколошке теме.

Иако су учесници ове трибине постигли договор да наставе са тзв. еколошким активизмом, сагласили су се да неће прибегавати радикалним и противзаконитим мерама попут блокаде путних праваца на територији Пиротског округа, оценивши да би то било несврсисходно.

Ипак, оно што у вези са овим скупом посебно привлачи пажњу је да је, међу укупно око 60 присутних, био и конзул у Генералном конзулату Бугарске у Нишу Петар Данов.

Иако је одраније познато да Бугарска испољава пренаглашено интересовање за наводно угрожена права своје мањине у Србији, што потом злоупотребљава за изношење бројних неутемељених критика на рачун наше земље у међународним телима, овај гест бугарског дипломатско-конзуларног представника изискује посебну пажњу, али и осуду јавности.

Сматрамо да би бугарска страна требало да одговори да ли присуство њеног конзула на скупу посвећеном питању рударења литијума, који се одржава у јеку тзв. антилитијумских протеста, чији организатори желе да збаце легитимно изабране власти наше земље, представља отворено пружање подршке дестабилизацији Србије?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Због свега наведеног, било би више него пожељно да одговор на ово питање добијемо у што скоријем року.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *