Ђурђев: Вехабисти пуштају корење у Србији, за сада га успешно сасецамо, али га треба ишчупати!

1

Он је поновио ранија упозорења Српске лиге да је потребно појачати институционалну и сваку другу пажњу према феномену радикалног исламистичког тероризма, а посебно када је реч о вахабизму као најрадијалнијој интерпретацији исламских верских текстова

Српска лига честита припадницима МУП-а, БИА и Јавног тужилаштва на неутралисању вехабије у селу Хотково код Новог Пазара и на исказаној храбрости, пожртвованости и професионализму. Наше институције су још једном показале да раде свој посао и да су у функцији заштите безбедности и сигурности наших грађана у свим деловима Србије – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он је поновио ранија упозорења Српске лиге да је потребно појачати институционалну и сваку другу пажњу према феномену радикалног исламистичког тероризма, а посебно када је реч о вахабизму као најрадијалнијој интерпретацији исламских верских текстова.

– Имали смо терористички напад пред израелском амбасадом пре неколико седмица, сада смо имали добро осмишљену акцију наших безбедносних органа, али и још један доказ да се вехабије не шале и спремне су да погину у остваривању својих опасних намера.

– Неке процене говоре да чак 200.000 грађана Босне и Херцеговине прихвата вехабијско учење или га симпатише. Ми не знамо тачно колико износи број вехабија у Србији, али је њихова концентрација у Рашкој области очигледно велика. Зато формирајмо национални тим за борбу против искључиво вахабизма, укључимо у њега и људе из исламске заједнице, морамо се заједно одупрети овом злу не само по српску, већ и бошњачку омладину – закључио је Ђурђев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

24 сата

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ђурђев: Вехабисти пуштају корење у Србији, за сада га успешно сасецамо, али га треба ишчупати!

  1. zna se ko finansira vehabiste i ko stoji iza njih, i da im je cilj polarizacija stanovnistva.

    osim “sasecanja korena” ekstremizma, Srbija bi trebala da ucini nesto da u obicnim gradjanima muslimanske veoispovesti razgradi osecaj podvojenosti u odnosu na pravoslavne gradjane Srbije.

    mislim da bi se ovi rovovi podeljenosti mogli razgraditi ili barem ublaziti politikom priblizavanja naroda obe ispovesti.
    za sada mi se cini, da iako zivimo u jednoj zemlji, ipak se jedni prema drugima ponasamo kao da smo na dve planete. tesko mogu da verujem da u

    pracenje i hapsenje vehabista ne sme biti jedini nacin borbe za miran sazivot hriscana i muslimana. to bi nase komsije muslimani mogli shvatiti kao pritisak. ljudskoj prirodi je osecaj progonjenosti tako blizak. jedan od najstarijih, iskonskih strahova coveka je strah od odbacenosti, pa onda od progonjenosti, pracenja.

    mi Srbi i pravoslavci stvarno moramo naci nacin, nov i originalan, da zivimo zajedno i u miru sa muslimanima.
    muslimani koji su za to voljni trebaju dati svoj doprinos tome.
    uzevsi u obzir sve kompleksnosti izmedju njih i nas.
    samo na taj nacin ce se vehabizam moci sagledati od samih muslimana, u svom pravom svetlu.
    naime kao pokret koji je tu da deli jedne od drugih.

    religija koja ponistava mogucnost postojanja i prakticiranja druge religije je destruktivnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *