Организатори протеста у Ваљеву побегли од монаха-немонаха Антонија

3
ваљеву

Монах -немонах Антоније

Вечерас је у Ваљеву одржан протест против рударења литијума, који је организовао бивши отпораш Зоран Ђорђевић. Иако је протест привукао одређени број људи, његов ток је доживео драматичан преокрет појавом монаха-немонаха Антонија, личности која изазива хаос где год се појави. Антоније, који себе назива монахо-немонахом, постао је познат по томе што је учествовао на свим значајним протестима у Србији од 2010. године па до данас. Међутим, овог пута, његово присуство у Ваљеву имало је посебну тежину јер се вратио у свој родни крај.

Антоније је годинама уназад организовао литије у Ваљеву како би се спасила Ваљевска Грачаница, светилиште које је, осим религиозног значаја, постало и симбол еколошке борбе против уништавања природе. Међутим, док је Антоније водио ту борбу, Ђорђевић је у то време био ван земље, али је преко друштвених мрежа активно подржавао потапање Грачанице и реализацију пројекта Ровни, не обазирући се на озбиљне еколошке последице које је тај пројекат носио са собом. Овај детаљ је сада постао кључан у разумевању нове ситуације, јер се поставља питање како је код Ђорђевића дошло до изненадне промене ставова, те зашто је сада одлучио да стане на чело протеста против рударења литијума.

Антоније је дошао на овај протест свестан ових промена и са намером да разоткрије контрадикције које окружују овај протест. Његово присуство је одмах изазвало велику пометњу. Чим је Ђорђевић угледао Антонија, познатог по својој одлучности и склоности да јавно укаже на лицемерје и недоследности, реаговао је на неочекиван начин. Уместо да се суочи са њим или барем покуша да оправда своје нове ставове, Ђорђевић је одлучио да напусти протест и буквално побегне главом без обзира. Овај чин је изазвао ланчану реакцију међу учесницима протеста, па је већина њих следила његов пример и напустила скуп, остављајући организаторе у шоку.

Прочитајте још:  Епископ ваљевски Милутин хитно пребачен за Београд, сумња се на корону

Антоније, који је током своје дугогодишње борбе више пута био хапшен због сукоба са полицијом, поново је показао да је спреман да се супротстави онима који користе протесте за промоцију сопствених интереса, без истинске вере у оно за шта се боре. По свему судећи, у Ваљеву ће бити одржан још један протест, али овај пут у организацији монаха-немонаха Антонија. Његова одлучност да раскринка лицемерје и суочи се са онима који не држе до својих ранијих ставова, могла би довести до нових подела и питања о истинским мотивима појединих лидера. Једно је сигурно – Антоније неће одустати, без обзира на цену коју ће за то платити.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Организатори протеста у Ваљеву побегли од монаха-немонаха Антонија

  1. КО ЈЕ ОРГАНИЗАТОР?

    Вечерас је у Ваљеву одржан протест против рударења литијума, !!који је организовао!! бивши отпораш Зоран Ђорђевић.

    Овај чин је изазвао ланчану реакцију међу учесницима протеста, па је већина њих следила његов пример и напустила скуп, !!остављајући организаторе!! у шоку.

    помављам КО ЈЕ ОРГАНИЗАТОР?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *