АЛЕКСИЋ ПОТВРДИО КО СТОЈИ ИЗА ПРОТЕСТА! Прошле године искористили смрт невине деце, ове године рудник литијума!

1
алексић

Мирослав Алексић (Фото: Народни покрет Србије)

Мирослав Алексић, један од лидера опозиције, изјавио је да опозиција активно учествује у организацији протеста, заједно са еколошким организацијама. Портал Васељенска је указала да се иза протеста против рудника литијума крије иста екипа која је прошле године искористила трагедију у Рибникару за политичке поене.

Алексићева изјава да ће опозиција учинити све што је у њиховој моћи у парламенту и на терену како би подржала протесте, додатно подстиче сумње да је у питању још једна координисана акција са циљем дестабилизације политичке сцене у Србији. Истовремено, његова изјава о “расподели улога” може се тумачити као признање да су различити актери, укључујући и цивилни сектор под утицајем западних служби, гурнути у први план како би створили простор за прозападне партије, које само чекају да искористе ову ситуацију за остваривање својих политичких интереса.

Подсећамо, Мирослав Алексић је провео извесно време у Сједињеним Америчким Државама, а недавно се вратио у Србију. Овај период у Америци је, према његовим речима, био посвећен обуци за пољопривреднике. Међутим, остаје питање колико је веродостојна тврдња да би политичар са амбицијама да активно учествује у српској политици одлазио у САД ради обуке за садњу кромпира. Искусни посматрачи политичке сцене знају да се овакве “обуке” често користе као покриће за стицање знања и вештина потребних за ширење западне агенде или дестабилизацију земаља које су на мети. У контексту ових дешавања, може се претпоставити да је Алексићево присуство у Америци било усмерено на припрему за улогу у текућим и будућим политичким акцијама које имају за циљ слабљење власти у Србији.

Прочитајте још:  Рачуни за струју већи и због поскупљења накнаде за зелену енергију

Алексићева отвореност у вези са улогом опозиције у овим протестима потврђује да се овде не ради само о еколошком активизму, већ и о добро осмишљеној политичкој игри у којој западне силе, преко својих људи на терену, настоје да обликују будућност Србије у складу са својим интересима.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “АЛЕКСИЋ ПОТВРДИО КО СТОЈИ ИЗА ПРОТЕСТА! Прошле године искористили смрт невине деце, ове године рудник литијума!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *